La perruquera t'espera (passió)

Un relat de: A. M. Fibi

Ignores que has ficat el cascabell al gat; no t'has adonat d'aquella cara de tarada que reflexa l'espill? Perquè aquells ulls et veuen: restes estesa damunt del sofà amb el cap sobre el diari que s'han deixat obert al braç dret. Estàs còmoda? Doncs dóna les gràcies, peneta d'ànima. Que no saps de quin color et tenyiràs els cabells? No t'amoïnes; estem assortits. Total, em duus un tint de supermercat! Ui, fotudet estarà que t'aclarim el to castanya cremada amb què t'has immolat; es tornarà negre verdós si no el decolorem primer. Si hagueres vingut abans per ací... no et coneixia però t'esperava. I ara véns perquè t'ho solvente una professional; és el que passa quan t'ho fas sola a casa, sense les atencions i el consell d'una experta. La superposició de tints dóna lloc a un catàleg cromàtic més vast que el Pantone; un cas que no es dóna, per exemple, en el gremi de pintors de façanes i parets que dels divins no en conec cap.

Estigues quieta, que ja et toca. Et note, sé que estàs ací des d'abans que creuares la porta; quan encara no aguataives l'ombra pel cantó del carrer. No t'estranyes: et delaten els aires de primavera embogida que et marques. Però, si no em calme, poden passar dues coses. La primera, que et fique la mà per la boca del jersei de coll alt, sobre la medalleta de la mare de déu del teu nom; et toque els teus pits, ben apuntalats; i recòrrega amb les meues ungles de porcellana la línia recta, la distància més plaent fins al pubis que et rasuraria si m'ho demanares. Això sí, amb esplai a la suau rasant que no tapa el teu jerseiet blanc amb ratlles blaves. La segona possibilitat és que et rape i ens quedem a zero... graus.

Comentaris

  • Aniversari[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

l´Autor

A. M. Fibi

6 Relats

18 Comentaris

7944 Lectures

Valoració de l'autor: 8.50

Biografia:
Assaboreix la lectura des dels cinc anys amb la secció de successos del Levante, quan encara no era Mercantil Valenciano. A l'institut rep la primera perversió literària: literatura catalana. A la Universitat, la segona: la Cartelera Túria. Després d'eixir victoriós de nombroses justes literàries juvenils, es retira en haver acomplit els 25 a l'espera de jubilar-se i guanyar el concurs que tots els anys celebra la UDP i publica al seu Boletín del Pensionista.