La paradoxa

Un relat de: nasser

De petit la meva família i també al parvulari, m'ensenyaven tota una bateria de valors com compartir, ser generós, comunicar-me amb adults, mestres i alumnes, dir la veritat, no ésser egoista, ser honrat, ser treballador, l'esforç, i un llarg llistat que estalviaré de llegir als meus amables lectors.
Després aquest ensenyament ètic i moral va continuar, sobretot a casa, i als nivells educatius superiors.
Així és que quan un amic necessitava un llibre que hi havia a la biblioteca de casa jo mateix se'l prestava. Si un dia jo volia escoltar un disc o un cassette, que no havia pogut comprar el demanava a un amic i aquest me'l deixava escoltar. Entre amics i amigues ens havíem deixat de tot: tendes de campanya, roba, menjar, tocadisc, qualsevol cosa imaginable. Així també ens havíem fet favors de tot tipus. És clar, amb de defallences i imperfeccions que vulgueu.
Tot això, suposo, fruit del treball de socialització que es va fer en nosaltres a la nostra etapa formativa.
Ara, es dóna el cas, que tots aquest valors s'han invertit, sobretot en l'àrea de Internet. Les autoritats persegueixen tossudament a les persones que compartim les nostres propietats generosament, sense ànim de lucre, amb persones de tot el món. Això te encara més valor, més mèrit, ja que compartim les nostres propietats no solament amb amics i amigues si no que ho fem amb dones i homes del tot desconeguts. Torno a repetir sense cap mena de benefici, ni interès, mitjançant programes P2P.
En canvi aquestes mateixes autoritats que tanta empenta posen en perseguir als que compartim llibres, arxius, música, cinema, etc. No tenen cap interès en perseguir als que propaguen virus, dailers, troians, spam, programes espia i d'altres software expressament creats per treure benefici fraudulentament, i de pas, malmetre ordinadors i la xarxa mateixa.
Ja sabeu estimats lectors que els dailers fan que pagueu a una companyia servidora de Internet per connectar-vos a la xarxa a preu de trucada a un 806 per exemple. Que els troians i els programes espia donen informació de la vostra navegació per Internet a gent mal intencionada per tal de treure benefici.
Penso que, com fèiem abans, tenim tot el dret de deixar o regalar les nostres propietats a qui vulguem. La única cosa que ha variat és que abans ho fèiem mà a mà, cara a cara i ara o fem mitjançant la xarxa ja que la tecnologia ho permet així.



Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer