LA NOIA DE NEGRE

Un relat de: E. VILADOMS
Havia estat com nedar contra corrent, en aquests temps de desprestigi dels polítics, ell havia demanat el carnet. El seu era un partit minoritari, tan sostenible i políticament correcte que s'adreçava a la concurrència amb un "companyes i companys", refusava els locals sense accés per a minusvàlids, permetia l'entrada als gossos-guia i tenia, gairebé en plantilla, una intèrpret en llengua de signes.
En el primer míting ja s'hi va fixar, duia el cabell ros recollit en un monyet, pantalons negres ajustats i samarreta amb màniga tres quarts del mateix color. Un look per no distreure el personal del missatge que traduïen les seves mans. Ell, però, no podia deixar de mirar també aquells llavis molsuts i ben dibuixats que modulaven sense so advertiments sobre canvi climàtic, reivindicacions pel dret universal a un habitatge digne i propostes per a eradicar la violència domèstica. I aquells ulls, d'un blau pur, mirant un punt indeterminat de la sala amb la certesa de què ningú la comprenia.
Se situava sempre a l'esquerra de la fila quatre, tant si hi havia cadires com si l'acte era en una plaça a peu dret, per observar-la amb discreció. Darrerament, però, potser perquè estava més pendent de les fines mans amb dits de pianista que de les paraules dels ponents, no comprenia res dels plantejaments del seu partit. Que si sí, però no; que si no, però sí... Els discursos se li feien cada vegada més ambigus i enrevessats.
No podia perdre més el temps, havia de fer-ho ja! Va trobar uns vídeos amb els tutorials. Va cercar la data del proper míting. I, allà, assenyalant-se primer a si mateix, va creuar els braços amb les mans planes damunt el pit, com si s'abracés; després, va dirigir el dit índex des del seu pit cap endavant, cap a la noia de negre.
Els ulls d'un blau pur van deixar de mirar el punt indeterminat de la sala i, fixant-se en ell i només en ell, les mans de pianista van fer eco dels seus signes.
Ja podia esparracar sense recança el carnet del partit.

Comentaris

  • Invitació "Comuniquem-nos!"[Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda

    Com a finalista del VI Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio
    ens complau convidar-te a la II Trobada ARC de Literatura en Català
    i a l'acte de lliurament de premis i presentació del llibre "Comuniquem-nos",
    on es faran públics els premis principals del concurs.

    Invitació

    Associació de Relataires en Català (ARC)

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “Comuniquem-nos!” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, i per tal d’avançar feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ COMUNIQUEM-NOS!, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos


    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “Comuniquem-nos!” que s’editarà a finals de 2016 mitjançant una plataforma digital de publicació.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ...............................................................

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • bravo[Ofensiu]
    DomusSilvestre | 03-01-2016

    per fi l'he llegit! I quin greu haver tardat tant! Fantàstic final. Com sempre un plaer llegir-te. Una abraçada telemàtica.

  • Sorprenent[Ofensiu]
    Guiomar | 27-12-2015

    Sempre amb sorpresa final, com els bons relats!

  • Felicitats![Ofensiu]
    Endevina'm | 27-12-2015

    L'amor sempre triomfa, i amb el teu relat es demostra el fet. Un relat que traspua amor i desig ple de signes no escrits que ens condueixen fins un final que, no per més o menys esperat, ens sorprèn.
    Felicitats per la tria!

    Ferran

  • L'enhorabona[Ofensiu]

    Felicitats per la selecció!! Un relat molt digne i en el qual, tot i que no és ben bé el que faig, m'hi puc sentir bastant identificat, perquè de fet va molt lligat amb els estudis que estic fent, i vulguis o no, sempre t'arriba més. Un relat preciós. Que tinguis molt bones festes.
    Edgar

  • He conegut una noia de negre!![Ofensiu]

    Un relat encantador, que fina ara no he tingut temps de comentar. Aquest any hem tingut una conserge encantadora a l'institut suplint la nostra habitual. Una noia encantadora amb qui vaig mantenir una conversa preciosa el dia que marxava. Em va explica que era intèrpret de la llengua de signes i que quan hi treballava havia d'anar sempre de negre; per això, quan feia altres feines anava amb roba molt acolorida i portava arracades i collarets molt vistosos. Per a ella no era una feina, era una passió i feia de voluntària en una organització i tot. El teu relat m'hi ha fet pensar i he vist que coneixes el tema i transmets la passió que s'hi respira. M'ha arribat i m'ha agradat moltíssim. Enhorabona!! Molt bones festes i bon any a tota la família!! I moltes gràcies pel teu comentari al meu relat. La tia Adela sempre està amb mi...

  • Molt bo[Ofensiu]
    brins | 23-12-2015 | Valoració: 10

    Com sempre, has deixat ben palesa la teva facilitat d'expressió. Qualsevol tema et va bé i, el de l'amor, en especial...

    BONES FESTES!!!

    Pilar

  • molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 14-12-2015 | Valoració: 10

    Es bonic i sorprenent
    Montse

l´Autor

Foto de perfil de E. VILADOMS

E. VILADOMS

70 Relats

778 Comentaris

80496 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Aprenent de relataire.
Gràcies a totes i a tots els qui passeu per aquí.