La Neus i l'estrella.

Un relat de: laiaM


Temps era temps hi havia una nena que es deia Neus . Un dia va sortir a passejar i es va trobar una estrella al mig del camí. "Què fas aquí?" li va preguntar la Neus. "M'he perdut perquè una altra estrella m'ha fet pessigolles i he caigut. Em podries ajudar?" li va demanar l'estrella. "Sí"" digué la Neus.

Aleshores, la Neus va córrer cap a casa, va agafar un matalàs màgic i l'estrella es va posar a saltar-hi fins aconseguir tornar al seu lloc, allà a dalt del cel, a tocar del Sol.

Conte contat, conte acabat.

Comentaris

  • M'agrada[Ofensiu]
    Joan Carles Jorba | 17-12-2010 | Valoració: 8

    Curt i llarg a l'hora. Amb poques paraules dius molt.
    Per cert, Yunnan... què dir d'aquesta regió meravellosa.

  • Sobre el "Concurs ARC de Contes Infantils 2010"[Ofensiu]

    Hola:

    Ens posem en contacte amb tu com a relataire participant en el Repte Clàssic 429: Contes.

    Com ja deus saber, des de l'Associació de Relataires en Català (ARC) hem convocat un concurs per a associats que, precisament, té com a temàtica el conte infantil. Amb aquest correu voldríem animar-te a participar-hi.

    Si vols llegir les bases de la convocatòria les trobaràs en el següent enllaç:


    Concurs ARC de Contes Infantils 2010

    Gràcies a l'avançada i disculpa, si us plau, aquesta intromissió dins els teus comentaris a RC. Quedem a la teva disposició per a qualsevol consulta.

    Cordialment,

    ARC

  • Matalàs màgic[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 31-07-2010 | Valoració: 10

    A mi m'agradaria molt tenit un matalàs com el del teu Conte i poder fer uns bons salts cap al cel.
    Un conte molt maco i segur que l'estrella et mira agraïda des de el cel. Enhorabona laiaM !

  • COMENTARI DE LA JUTGESSA[Ofensiu]
    nuriagau | 30-07-2010

    L'extensió d'aquesta història no arriba al mínim establert, però l'autora sí ha inserit les quatre paraules claus. A més, és l'única aportació que conté una il·lustració realitzada per la pròpia autora.
    Els protagonistes de la història són una nena i una estrella. L'estrella, malgrat és un ésser inert, es comporta com un ésser viu. Un tret molt característic dels contes infantils. Així com les fórmules emprades d'inici i de final del conte que són les paraules pròpies de les rondalles tradicionals.
    La Neus empra la màgia per a solucionar el problema que pateix la pobra estrella. Seria meravellós que, a la vida real, poguéssim emprar la fantasia per solventar els conflictes diaris, oi?
    Gràcies, laiaM, per aquest conte amb dibuix.

l´Autor

Foto de perfil de laiaM

laiaM

3 Relats

26 Comentaris

6953 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
El meu nom és Laia. Sóc catalana però vaig neixer el 2003 a Yunnan, una bonica província de la Xina, plena de muntanyes i valls . M'agrada llegir, dibuixar, tocar el piano i veure la tele ( sobretot les "Super espies" i les Winx ).