La musica al carrer

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

La musica, art sublim. ¡Com sento la musica! No ho puc ni explicar, es una cosa tan sentida que s'apodera de mi, es una emoció, es un plaer, es una satisfacció, es com si el meu ser voles al infinit entre mig de notes de violí.
Això ja hem bé d'anys, la mare tenia carrera de musica, i quan jo tenia quatre anys ja hem sentava al piano i m'ensenyava a posar les manetes i els ditets al teclat. Despres ella tocava i jo cantava el rusinyol i la pastoreta....
....dolços records.... no m'enpuc estar, soc dona de maganglia.

Recordo un home que voltava per la Rambla de Barcelona, que amb el seu enginy feia tocar varios instruments alhora, tocava un acordió, platerets i no se com ho podia fer, pero tocava la cornamussa i feia ballar un mico. Tambe es veien com ara cantants a les portes de les esglesies o de catedrals.

M'encanta sentir tocar varis instruments alhora, ja pot ser el violí, el clarinet, la guitarra i no parlem de les bandes, alegres i marcials. I les horgues de les esglesies, greus i solemnes.

Tot això esta molt bé pero jo hem pregunto: I els pobres musics dels carrers?, uns artistes, persones sensibles que son capaços de fer-te emocionar, i que no hi hagi un bon joc per ells a la societat.

Ells que son capaços de fer-nos sentir aquest art sublim que es la musica.

Maria Pilar (Valeria)

Comentaris

  • Llibre | 15-11-2005

    A mi també m'agrada la música, però reconec que no tinc cultura musical. M'agrada, però, escoltar-la. I trobo agradable anar pel carrer i trobar músics de carrer, cantants, gent que aporta un bocinet d'art a l'urbs.

    La música al carrer... també em porta records llunyans de barri de Barcelona.

    LLIBRE

    PS.- T'he contestat el correu. Ja em rebràs. I ja em diràs alguna cosa.

  • A mi també la música em fa emocionar.
    Jo " al meu parent" com m'agrada dir-li al meu home, la primera cita la vam tenir en la Catedral de Barcelona, i el vaig portar a escoltar música en la porta de Sta. LLúcia (Està en el relat de NESSUM DORMA ). M'agrada la música, fins i tot al carrer.
    Un petonet. Pilar.

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

313786 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com