La Multinacional

Un relat de: Endavidnalla
El funcionari tenia la llauna oberta i l’inclinava lleugerament sobre la seva boca. Quiet! – vaig cridar – No en beguis ni una gota! Dona’m la llauna o et foto un tret ! Mentre encanonava el cap d’aquell home, pensava en com m’agradava la meva pistola, una meravella de Luger comprada l’any 1973, precisament l’any en que tot va començar.

Aquell any la Multinacional va posar les primeres llaunes a la venda en les farmàcies, com a medicament pel tractament precoç de l’Alzheimer. Aviat, però, van veure que els seus efectes anaven molt més enllà. Un mes de prendre la beguda i tornaves a tenir uns vint anys aproximadament. Després, només bevent una llauna cada dia et mantenies eternament jove. Evidentment, la beguda va ser l’èxit comercial més important de la història, superant els guanys obtinguts pels Beatles o els creadors de Google o Facebook, entre d’altres. El preu de les accions de la Multinacional es va multiplicar per mil en poques setmanes. Envellir va passar a ser una opció personal més, com comprar-se un cotxe automàtic, ser vegetarià o votar tal o qual partit polític. Què es deu sentir tenint el món a les teves mans ? Això mateix es va preguntar la Multinacional el matí en el que va decidir deixar de subministrar llaunes. La gent es va tornar boja, no podia concebir la idea d’envellir novament com abans. Els governs de les principals nacions mundials es van agenollar davant la Multinacional, i la Multinacional va parlar: qui treballés per ells cobraria el sou en llaunes. Us podeu imaginar el resultat: un exèrcit d’esclaus funcionaris eternament joves. La resta de gent va anar envellint i morint ... o no.

El funcionari em va mirar i restà allà, indecís. Finalment, inclinà prou la llauna com perquè el líquid grogós caigués dins la seva boca. No sé perquè perdo el temps avisant a la gent si ningú em fa cas. És igual, havia pogut recuperar tres quartes parts del contingut de la llauna, la quantitat suficient com per seguir tenint vint-i-cinc anys, un dia més.

Comentaris

  • Too young to die[Ofensiu]
    Arramonat | 10-01-2011

    M'has recordat als Jethro Tull, amb aquest jove per la força de les armes!
    Bona idea, company.

l´Autor

Endavidnalla

2 Relats

4 Comentaris

1526 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor