La mort del Pallars

Un relat de: MANFRED

Estrany és veure com en un poble que a l'hivern hi viu quatre gats i els seus carrers són de neu, a l'estiu les grues de les promocions d'apartament omplin el poble de residències de quatre dies a l'estiu.

Ja fa anys que busco a l'agost una mica de descans i tranquilitat en aquest poble perquè després de viure en la metropoli necessito la tranquilitat i el descans que es troba en el Pirineu i que a la platja no trobo.

Últimament, però, en el poble la tranquilitat i el relax que anys enrere havia trobat de mica en mica es van esfumant. Aquest agost tot comença a canviar. Quan m'acostava al poble, després de sortir de Llavorsí, vaig començar a veure que en els pobles hi havien grues de construcció. La decepció va aparèixer quan vaig veure tot el poble. Ni una ni dues. Tres grues. Mesos enrere m'havia arribat un correu electrònic que deia que volien construir un golf en el poble. Estan bojos, vaig pensar. Vaig firmar el correu i el vaig difondre als meus amics. Sabia el que havien fet amb el bosc de Torrebonica, entre la meva ciutat i Terrassa. Estan matant el Pallars i el Pirineu.

Tres grues volien dir tres grups d'apartaments, centre comercials i sales d'oci en un poblet del Pirineu. I així tot els pobles del Pirineu. Només falta que Tor (la Muntanya maleïda, tretze cases i tres morts) es converteixi en "TOR, CIUTAT DEL MISTERI" (estil Marina d'Or).

Espero que l'any que ve totes aquestes construccions que siguin les últimes. Perquè vull veure la Ribera de Cardós de sempre. La mort del Pallars, en fi.

Comentaris

  • Completament indignada!!![Ofensiu]
    Roserdeljardi | 03-09-2007 | Valoració: 8

    Jo sóc a la comunitat valenciana, però puc comprendre el que et passa... No se si hi podrás fer massa, almenys agafa tots eixos moments de pau, i guardal's a la ment, per a sempre que et facen falta.

  • M'has deixat impactat.[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 01-09-2007 | Valoració: 10

    Et poso un 10 perquè, a més que el relat és bo i ben escrit, sobretot perquè m'he sentit molt identificat amb el problema.

    La massificació de cases, i en sóc ben conscient, a Catalunya i a zones d'Espanya, en fi pertot arreu, és un greu problema, i sembla que els governs no vulguin fer res.

    Al final els boscos acabaran destrossats, i les necessitats d'aigua i d'electricitat que tinguin aquestes cases seran insostenibles. Què farem aleshores?

    En fi, que matrícula d'honor per treure un tema tant important per a mi en un relat molt entretingut.

    Salut!!

l´Autor

Foto de perfil de MANFRED

MANFRED

8 Relats

6 Comentaris

9083 Lectures

Valoració de l'autor: 8.80

Biografia:
Després d'uns dies de vacances, penjaré la meva petita biografia...

que no tinc res per dir de mi