La mort de l'amor

Un relat de: Lídia Casanova

L
a nit i el dia es toquen a la tardor un matí de novembre. La rosada que mulla les voreres de la ciutat és testimoni de l'arribada d'un sol que ho il·lumina tot amb tendresa quan els fanals del carrer es van apagant poc a poc. A la plaça no s'hi respira més vida que la d'uns tímids ratolins que volten per l'herba humida i pels forats del monument al President. Ell com cada matí agafarà el metro. A la plaça ara ressona la fusta de la seva crossa, l'altre peu però la segueix en silenci. Vesteix parracs i no se'n recorda del seu nom, de vegades pensa que és possible que mai n'hagi tingut un. El vent li tira cap als ulls uns cabells grisos que mai no es veu, també dubta de si té un aspecte. Damunt d'un nas rodó i gros la seva mirada recorda l'oblit i els seus llavis les paraules mai dites, tot ho pensa. S'asseu ample a esperar el tren, li sembla veure les mateixes cares, al seu costat, un gran espai buit. Avui tampoc, pensa. Busca la mirada fidel d'algú més sense esperances, són masses anys i no recorda si ningú mai l'ha vist. El gust salat d'una llàgrima arriba als seus llavis just avanç de que passi el tren. Una pressió molt forta al pit el fa tremolar i cau a terra. Tanca i obre els ulls. Algú el mira. <> li pregunta. <> respon.

Comentaris

  • Eres muy buena, jeje.[Ofensiu]
    Felinoman | 10-12-2006 | Valoració: 10

    Hola guapa, siento no poder decirlo en catalán pero espero que en un futuro pueda con tu ayuda, a ver si me enseñas más, jeje. Me parece que tienes mucho futuro como periodista y por mucho que me meta contigo por tu carrera que sepas que es de broma. Hoy ya me voy de Barcelona a mi casa, espero que podamos volver a vernos algún día, espero que pronto, y así me enseñas más relatos y te los comento. ¡Besazos!

  • Literatura en estat pur[Ofensiu]
    alex1985 | 13-11-2006 | Valoració: 10

    Una construcció del relat perfecta, on trobes la paraula més idònia en el lloc escaient. Converteixes la prosa en poesia, en literatura en estat pur.

    Gràcies.

    Petonetss.

    Àlex

  • Mmmmmmmmm[Ofensiu]
    Arbequina | 06-11-2006

    Misteriós i, excepte alguna cometa per aquí i per allà, molt ben escrit, al meu parer. Quan he vist el text, que etiquetaves de poesia, he pensat: mmmmm, però després he vist que la prosa era tan poètica, que l'havies classificat correctament.
    Te diverses frases genials, m'ha encantat llegir-te.

    Una abraçada i fins ara, vaig a llegir-te'n un altre.

    Arbequina.

l´Autor

Foto de perfil de Lídia Casanova

Lídia Casanova

7 Relats

20 Comentaris

9024 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
Em dic Lídia Casanova, sóc de Sant Boi de Llobregat i sóc periodista. Per mi escriure és dubtar, és buidar-me i és viure. L'única cosa que sempre em fa feliç.