LA MEVA LLENGUA

Un relat de: Primera fada

Hi ha moltes maneres de viure una llengua. Crec que cada llengua té la seva manera de viure, que cada llengua es defensa i demostra la seva valentia a la seva manera. Crec que una llengua té sentiments.
Així que intento mirar la llengua, la meva llengua, als ulls, i intento treure de la seva mirada allò que pensa, intento poder-la entendre i comprendre-la.
La meva llengua té moltes paraules que defineixen el mot llengua, la meva llengua, té paraules precioses que descriuen el món, la meva llengua em forma i m'ensenya a ser persona, la meva llengua em dona una sorpresa a cada pas que faig.
Dia a dia conec persones i dia a dia convisc amb persones, dia a dia, veig coses noves, i dia a dia veig les mateixes coses. Dia a dia em trobo amb les mateixes persones, persones que, com jo, estimen la seva llengua, persones que m'han ensenyat a estimar a la llengua, persones que, com a mi els han ensenyat a estimar la seva llengua. I en podria dir moltes, i en podria dir els seus noms, podria explicar la seva vida des que van néixer fins ara, podria explicar tot el que han fet en el seu camí, això sí, ho podria fer en la meva llengua.
I mireu que jo, no em considero una persona que viu sempre amb la seva llengua, sinó que utilitza altres idiomes per poder comunicar-se, tot i així, em vaig persona i estic creada per una sola llengua.
Aquesta llengua és més que un conjunt de normes ortogràfiques, aquesta llengua és més que una manera d'expressar-se, aquesta llengua és una manera de viure. La meva llengua ha estat creada i té la seva història, té la seva opinió respecte el món. La meva llengua desafia qualsevol repte en el qual el seu destí sigui la destrucció, la meva llengua té força i defensa una unió de persones que la defensen a ella. La meva llengua vol aprendre i no es nega a cap novetat de paraula La meva llengua viu per comprendre, la meva llengua té una casa: Catalunya, entre d'altres cases que no volen acceptar el seu nom original.
La meva llengua es basa en la esperança i la llibertat, es basa en la companyia i en l'optimisme, es basa en un gran conjunt de persones que demostren que l'estimen. La meva llengua és un dels tresors que dins de llibres, de la paraula oral, dels pensaments m'ensenya a donar les meves passes per la vida. La meva llengua és el català.

Comentaris

  • Un tema...[Ofensiu]
    Sol_ixent | 12-09-2006

    ...molt encertat per a ser llegit precisament en el dia d'avui -o ahir, més ben dit, perquè ja són les 0:13-. Crec que no t'havia llegit mai, però celebro haver-ho fet!

    Doncs res, cuida't molt!

    I... BONA DIADA!

    Sol_ixent

l´Autor

Foto de perfil de Primera fada

Primera fada

10 Relats

19 Comentaris

15205 Lectures

Valoració de l'autor: 9.00

Biografia:
Heu descobert mai la manera de definir la inspiració? Jo només vaig poder llegir un poema de Becker que ho intentava, però, no és exactament el que jo sento, s'hi acosta, sí, però penso que això cadascú ho viu a la seva manera, és més, cadascú té la seva pròpia inspiració...
La inspiració és allò que et descobreix a tu, que et busca, que s'apropa tímidament a tu, fins al punt de fer-te escriure, de fer-te amo de la necessitat d'agafar paper i llapis i deixar anar tot allò que et diu...que et xiuxiueja a l'oïda i et converteix en escriptor dels seus sentiments, dels teus sentiments, de la teva inspiració.

*M'encanta la teva absència perquè sé que algun dia hi vas ser...*