La meua gran decisió

Un relat de: Llorenç Garcia
Un dia vaig sentir-me compel·lit per una força inefable i, amb la valentia de qui sap que no rebria l'acceptació de tothom, vaig prendre una decisió transcendental. I d'aquesta mena va esdevenir un acte màgic: vaig trescar camins fins ara insondables. Capbussant-me en la fondària del temps, vaig aprendre a adelitar-me en la bellesa de l'amor i abrussir-me en les seues espines. Vaig continuar vagarejant pels reglons torts dels segles i cert savi medieval va ensenyar-me que la fe i la passió són l'eix que mouen la vida. En girar per un altre recolze del camí, un reconegut cavaller va exhortar-me a enfrontar una batalla molt acarnissada entre cos i ànima. I d'ella vaig eixir-me'n, però amb cicatrius marcades a ferro roent.
Però no tot van ser llums. De sobte vaig topar-me amb una llarga nit on sols se sentien veus ofegades de les quals vaig aprendre a no apaivagar-ne mai la meua. I així vaig desenvolupar la fortalesa del feble avesat a la foscúria.
El vent de la Història no sempre bufava a favor, però jo anava ensumant cada gra de sorra que el temps destil·lava. Vells trobadors, Ramon Llull, Ausiàs March i molts més van confiar-me la llavor d'una saviesa perenne i atemporal... I l'esguard profund de qui és capaç de servar la bellesa de detalls que requereixen una doble lectura.
El dia que vaig decidir d'aprendre català, no sabia que podria endinsar-me per les giragonses de la vida, ni que beuria de fonts sagrades. Però vaig adonar-me que aquesta no és una llengua que es conforme amb la rigidesa honorífica de les glòries passades. També sap adquirir la maleabilitat del dia a dia i adaptar-se al vaivé del futur.
I salvant mots..., continuaré viatjant.

Comentaris

  • Celebro aquesta decisió[Ofensiu]
    reusenca | 31-03-2014 | Valoració: 10

    Em sembla una gran relat el teu Llorenç. Celebro la teva gran decisió. És fantàstic la manera que tens d'expressar el teu descobriment i encara més fantàstic el teu desig de seguir el camí encetat. T'enarboro a continuar amb el teu encís i de pas t'agraeixo el teu compartir. Junts arribarem al cim i conquerirem tot allò que és nostre.
    Una abraçada

  • Ho celebro![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 30-03-2014

    Celebro que prenguessis aquesta gran decisió ja que gràcies a ella podem gaudir d'un seguit de textos meravellosos, molt ben escrits i que sempre et fan reflexionar. Gràcies pels teus mots, Llorenç; són mots autèntics, poètics, impecables.
    Sens dubte una decisió històrica. Tan de bo molts pensessin com tu!
    Una abraçada!

  • Assaig de la llengua[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 22-03-2014 | Valoració: 10

    A través del temps la llengua ha discorregut per diversos rierols, però sempre ha anat baixant. Ara a vessar, ara gairebé sec, però sempre amb humitat sota els còdols. Aquest relat teu és una meravella de prosa poètica i d'agraïment a la nostra llengua, al seu coneixement. És per a rellegir ben a poc a poc i gaudir-ho ben intensament, ben intensament. Una abraçada.

    Aleix

  • Galzeran (homefosc) | 21-03-2014

    Un relat personal i de memòries diria jo, i això ja el fa ser històric, també.

    Ha estat una estona de lectura agradable i de molt bon nivell, curt i senzill, un micro molt entranyable, amb un toc de místic i amb la salpebre que et pica en els narius i que et fa esternudar les paraules amb empenta i bona col·locació, mots ben triats, vaja.

    M'agraden els teus micro, ja ho saps!

    Ferran

  • El salvador de mots[Ofensiu]

    M'ha semblat una idea molt interessant la d'aquest relat. Però hi ha una cosa que no comprenc: el salvador de mots es troba en el present, passat, futur...? És un doctor WHo? ;) Felicitats pel relat ^_^
    Edgar

l´Autor

Foto de perfil de Llorenç Garcia

Llorenç Garcia

87 Relats

315 Comentaris

108400 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Vaig nàixer a Yecla, terra cèlebre pel vi de la qual vaig ser collita del 1979. Hi vaig viure una infantesa un tant anodina per a un nen, però molt enriquidora en el meu fur intern.

Quan el mil·leni anava agonitzant, vaig traslladar-me a la ciutat de València on, amb l'excusa d'estudiar a la Universitat, vaig aprendre a fer-me adult si bé aquest procés no sé si arribarà a completar-se algun dia satisfactòriament... A València també vaig anar nodrint-me del devessall de sentiments i experiències de persones que l'atzar m'oferia.

També vaig descobrir les excel·lències de la llengua i literatura en català que acabaren formant part del meu esperit rere haver sigut criat en un ambient culturalment i idiomàticament castellanòfon. Efectivament, Mercè Rodoreda i Martí i Pol entre altres em van arrabassar el cor.

"Relats en català" va suposar una afortunada troballa dins del meu vagarejar per la xarxa on puc soltar les regnes que retenen tota la gamma de sentiments que bullen dins de mi.

Gràcies.

Llorenç Garcia

el meu blog