LA MERAVELLOSA HERÈNCIA PITAGÒRICA (AMB PROPINA)

Un relat de: Mila Pedregar
Diuen que el savi Pitàgores, de cèlebre intel·ligència trianguladora, un dia que passejava a prop d’una forja, va sentir alguna cosa que li va cridar poderosament l’atenció. Es va aturar i es va acostar al ferrer de més a la vora, que picava, amb fruïció, el ferro de damunt l’enclusa. Al cap d’un moment, l’orella de Pitàgores, més aguda que un ullal de fura, el va fer acostar-se al ferrer de més enllà que, amb un mall una mica més gros, també picava amb gran dedicació. I el so provocat pels esforços d’aquell altre d’encara més enllà, que picava amb un mall encara més gros, si n’eren d’interessants.

Però, just en l’instant que el savi Pitàgores estava a punt de descobrir que la relació entre la gama de sons que emetien els diversos ferrers picant era proporcional a la mida dels seus malls respectius, va respirar massa a prop del clatell del ferrer que picava amb el mall més gros de tots, el qual, sobresaltat, va deixar anar el seu estri colossal sobre el peu de l’insigne filòsof. I així fou, estimats lectors, com va originar-se la noble tradició musical del Hard Core tal com ha arribat, conservant incòlumes la seva puresa i espiritualitat, des del segle V a. C. als nostres dies.

I els ferrers número dos i número tres, sensibles com devien ser atesa la seva professió, que no es van sobresaltar? Doncs sí, lector perspicaç, sí que es van sobresaltar. I van llençar enlaire, esfereïts, sengles malls, els quals van anar a parar sobre els eminents caps del savi Pol i del savi Clet, inventors del famós cànon de Policlet; però això és una altra història.

Comentaris

  • Ay que bo[Ofensiu]
    allan lee | 18-08-2012

    l'invent del Hard Core. I tot l'altre. M'ha encantat. Tens molta gràcia escrivint. Veig que ets nou/va, per aquí, per tant, sigues molt benvingut/da, a RC. La teva bio m'agrada molt, sobretot els 999 dropos que tens d'amics.

    a

  • Imitacions inaturables[Ofensiu]
    Mena Guiga | 13-08-2012

    ...les que es causen per efecte d'una primera i que es segueix en cadena, com una restallera de fitxes de dominó (dòmino? domino no!) i,és clar, l'herència deu ser aixó i així???? (no en sé gaire, d'aquests grecs...tot just avui he trobat que Hipòlita ve d'aquesta llengua, avui que n'és el sant...).

    Ah, i un comentari tontet, potser. Abans de posar-me Mena havia pensat en Mila (per la protagonista de SOLITUD). I el predegar i les edicions que no parin de tenir pólvora!!!!!!

    Mena

  • Oprimits que han fet història[Ofensiu]
    Caram caram | 13-08-2012 | Valoració: 7

    Pot ser sí que va ser així com us han dit!, però per ironies del destí en Pitàgores es va fer famós en individuals, en Pol i en Clet en equips i en canvi els tres Ferrers tot i la seva aclaparadora victòria no van transcendir.

l´Autor

Mila Pedregar

3 Relats

4 Comentaris

2642 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Sovint faig coses químiques divertides amb l’oxigen, les proteïnes, els glòbuls rojos, etc. Al costat de 999 dropos, formo part del consell editorial de Pedregar Edicions. A banda d’això, no gaire res més de profit.

Té tants zeros i uns a dir que no se'ls acaba?
Comuniqui'ls a:
pedregare@gmail.com
que en farem sopa de lletres o alguna altra cosa bona.