La Mar

Un relat de: abraham

Jo sempre he temut la mar,
freda i calculadora;
però aquí és diferent,
sembla acaronar la sorra,
transparent, infinita.

Cada dia, quan el sol surt
i es comença a refer la vida,
darrera uns vidres entelats
miro com salpen els bots
plens a vessar de xarxes i hams.

Jo mai he entès els homes de mar,
ni els seus ormigeigs;
però hauria volgut
ser-ne un d'ells,
i salpar quan surt el sol
per perdre'm enllà,
on es fonen els blaus.

Sí m'hauria agradat
ser-ne un d'ells,
però cal que resti aquí,
rera el vidre entelat per l'alè,
veient com s'allunyen
els petits bots plens a vessar
de xarxes i hams.

Comentaris

  • ><><><><>[Ofensiu]
    vespertina | 19-10-2005 | Valoració: 10

    Tendre, suau, amb un toc de melancolia. M'ha transportat al meu paisatge preferit, ple de llum, de força, aclaridor de les idees i revisor de cada part dels teus records... A mi m'encanta, necessito estar-m'hi al seu davant cada cert temps, submergir-m'hi, contemplar-la. Però endinsar-m'hi massa em faria por... ho reconec.
    El teu poema ha sabut transmetre tots els sentiments que sentiria si fos allà,deixant-me emportar pels seus colors, per la seva veu...
    Miraré més cosetes teves! Fins aviat!

    _vespertinª_

  • Mmm, ...[Ofensiu]
    OhCapità | 19-10-2005

    suau balenceig, paraules que acaronen l'ànima, ... mmm, fa dies que us llegeixo i em deixeu un bon "retrogust", mmm, ...

    OhCapità.

  • la mar[Ofensiu]
    Lavínia | 19-10-2005

    allà on es fonen els blaus i s'acaba l'horitzó, també a mi m'agrada ser-hi.

    La mar és un món de somnis i de poesia i també de desitjos que com els teus m'agradaria ser-hi un d'ells , un home de mar que, ecnara que dius que "no els entens", es veu que t'atrauen i és que la mar també és un món d'aventures insospitades plenes de temors i joies.

    M'ha agradat el teu poema, potser perquè m'estimo la mar perquè visc part de l'any enfront d'un tros que duu en el seu si part dels pensaments més clars.

    Fins una altra.

    Lavínia

  • no som lectora ...[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 19-10-2005

    de poesia però nascuda a una illa tot lo que parla del mar em crida l'atenció, a Mallorca des de petits mos ensenyen a estimar la mar però també ha tenir-li molt de respecte la dita "la mar fa forat i tapa" la sabem de sempre, m'ha agradat llegir el teu poema ...

    una aferrada

    Conxa

  • melanconiós i dolç alhora abraham[Ofensiu]
    llu6na6 | 19-10-2005 | Valoració: 10

    Gràcies pel teu comentari afectuós i delicat.

    T'explico: El sexe és un desafiament a la mort, a tot allò que ens produeix melangia. La tardor és una certa mort que la naturalesa accepta per tal de poder reviure amb més força encar. Jo repto aquesta melangia de la tardor, el dia dels morts (1de novembre) vestint-la amb imatges eròtiques.

    El teu poema és preciós. Tens una gran sensibilitat i una gran delicadesa. Expresses amb imatges suavíssimes la teva ànsia de zalpar vers ous horitzons.

    Perquè la vida ens empeny a zalpar pels camins ignots de cada dia. Expresses molt bé l'impuls de la teva juventud per anar descobrint mica en mica aquest tresor insuperable que és la vida.

    M'ha agradat molt llegir-te i conèxer-te! Segur que trobaràs la felicitat que mereixes.

  • Molt bonic[Ofensiu]
    AINOA | 19-10-2005 | Valoració: 10

    Es fet un gran poeme a la mar.
    Es preciosa amb tots els seus estats., els colors blaus del mar amb fascinant i el soroll de las ones quant piquen amb las rocas es unic.
    Crec que es fet un escrit molt encertat.
    Una abraçada Noi, et seguire llegint.

  • Salutacions per tu, A.[Ofensiu]
    Chen Ruestes | 18-10-2005 | Valoració: 10

    M'ha agradat el teu poema, que defuig el mar, tambe es coincidencia que jo visc al canto del mar i que no la temo, pero no recordo encara fer una travessia marina que fos extensa...

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de abraham

abraham

100 Relats

287 Comentaris

100393 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Nascut un any molt fred a Palestina ( 1978). Criat entre Catalunya i el meu país natal.

Sempre me considerat un nen, noi i home incomprès, és potser per aquest motiu que vaig començar a empendre l'aventura de l'escriptura molt aviat i també potser el motiu de que des d'aleshores no hagui parat.
Llegir i escriure, són dues activitats que faig a diari; cada nit, quan el meu cap entra en el millor estadi per a la reflexió.

Així, com mai he parat quiet intel·lectualment tampoc físicament, doncs el desitg de saber i conèixer m'ha dut a racons de món ben diferents desde els 18 anys.

Dins d'aquesta maravellosa recerca que és la vida, he topat amb aquest maravellós espai, on m'hi trobo realment molt agust i el qual m'ofereix la sortosa possibilitat de trobar-hi bons relats per pensar o gaudir, i on, a més a més, tinc la possibilitat de expressar-me lliurement i de llegir, sempre gratament, bones i males crítiques sobre el meu treball.

Moltes gràcies a totes i tots per els vostres comentaris i per oferir-me tans bons moments de lectura.

M'agradaria molt compartir amb vosaltres opinions i converses. Sempre resulten millor prenent un café, però aquí us deixo el meu e-mail:

abraham_lluc@hotmail.com

Un plaer compartir aquest espai amb vosaltres!
Una gran abraçada amics