La mar i un llapis

Un relat de: Joanra

Trec el llapis de la butxaca, però quin model tinc per dibuixar? No sé aferrar-me, no sé recolzar-me, no sé ser, només sé estar. No m'agrada entrar en cap joc, m'agraden els arbres i els gats que hi pugen i tot sols intenten, no poden, baixar-ne, però a la fi es llencen i allà els tens un altre cop, a terra, caminant, coneixent i reconeixent.

Porucs banyadors entren a l'aigua, porugues nueses s'hi remullen... El balandreig del mar és l'oscil·lació de la vida mateixa, el vent que empeny les branques i les deixa retornar, tu que em mires i de cop no em veus, el foc que s'encén, s'apaga, el sol que surt i s'amaga, i nosaltres capficats a aplanar el que viu per a ser ona, entestats a asfaltar el que és turó, bosc, salvatge existència que ens torba.

Camino enmig d'un munt de soroll i voldria no tenir oïda per a poder sentir el silenci de la natura, sentir com el mestral em guia sense dir-me res, escoltar el mar que em sedueix sense publicitar-se, caminar damunt la terra que embolica el carbó, la pedra i el petroli, productes de la paciència i víctimes de la ciència.

Em trobo en una presó d'informació, amb la seva hora d'esbarjo imposat i impostat. No m'hi avinc, amb aquestes normes, prefereixo no participar. Prefereixo treure punta a un llapis, prendre'm un te, dibuixar i escriure i fingir que sóc lliure.

No sóc un lluitador, tendeixo a somiar i per això et somio. Et somio en un poblet de la Costa Brava, que limita al nord amb rocs, a l'est amb barques, a l'oest amb turons i al sud amb platges. Portes un vestit blanc, que limita al sud amb fermes cames. M'aculls a la teva casa també blanca, brillantor de puresa, destil·lat de bellesa. Passejo descalç pel terra fresc i per la teva ànima sincera. T'agafo de la mà i t'explico un conte: hi havia una vegada un home, mort de tristor enmig de la foscor, que es va il·luminar quan et va veure nedar, sota la lluna, en aquesta mar de plata.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer