La mala llet de la meva esposa

Un relat de: pericles

La meva estimada esposa té mala llet. Fa uns anys vaig assistir a un curs de redacció d'informes tècnics administratius on ens recomanaven que poséssim la informació més significativa en la primera part del document, en el primer paràgraf. Doncs la informació més pertinent que puc reportar referent a la meva esposa és aquesta: té mala llet.

Habitualment gaudeix d'una barreja de mala llet i mal humor, uns dies predomina una cosa i uns altres l'altra. I sovint es fa difícil destriar en la barreja d'aquests dos element primordials el que predomina en aquell moment. Ahir, per exemple, va anar al perruquer i, en tornar, estava de mal humor. Després, al vespre, el mal humor que li havia provocat la ineptitud del perruquer va anar derivant en agressivitat contra aquest professional (li deurien xiular les orelles) i en contra meva, això darrer no sé perquè, com sempre.

Ara, si vull ser just he d'admetre que no sempre està de mal humor, mala llet, agressivitat. Posem que de 30 dies d'un mes en té 5 o 6 bons, en que està tranquil·la, carinyosa, raonable. Després en té uns 20 en que palesa aquest mal humor del qual parlava. I la resta? Doncs els 4 o 5 que resten per computar el mes són els anteriors a la regla. I aquests són els pitjors de tots, a casa hi ha una guerra encesa, tot es converteix en motiu de discussió o malestar. Irritabilitat, aquest crec que és l'adjectiu exacte per definir els dies anteriors a la regla. L'admirat Eugeni explicava un acudit molt bo. "Es troben dos amics i un li diu a l'altre: -Com estas? -Doncs mira que tu! -Li respon l'altre". Aquest és l'estat preregla de la meva dona: malhumorada, irritable, quisquillosa, amb ganes de brega, intolerant. Més val donar-li la raó en tot el que diu, no portar-li mai la contraria, no ficar-se pel mig...i tot i això sempre acabo rebent. Quan la regla se li retarda un o dos dies encara és pitjor: llavors no se suporta ni a ella mateixa, està cansada, esgotada, xiscla de continu, es baralla amb tothom, no dorm, menja sense aturador... Al final, quan li ve la regla després del retard, s'enfonsa, plora, ens demana perdó i es penedeix de tot el que ha dit i de tot el que ha cridat.

Sort que la mala llet preregla només és uns dies i que la resta de dies té una mala llet normaleta, pesadeta però suportable.

Comentaris

  • Es difícil[Ofensiu]
    katya | 06-03-2010

    Aques personatge ho passa una mica malament a la seva vida personal, conviure amb una persona irritable i negativa es fa molt difícil i resta energia. Li poden fer un homenatge a la paciència. Jo d'ell ja hauria fet un canvi, ja ja ja.
    Aquesta esposa crec que viu un estat de frustració per algun motiu que juntament amb els alts i baixos hormonals la converteix en mala companyera.
    No sé si és un bon relat o una mala biografia.
    Salutacions
    Katya

  • Eii, amic![Ofensiu]
    rnbonet | 04-01-2010

    M'he llegit els tres 'treballets' publicats, d'un humor agredolç corrosiu i simpàtic alhora; intel·ligent.

    Guai! Guaaaii!

    Salut i rebolica!

    PS.
    1. No pose nota des de fa temps. Però seria un 10.
    2. Moltes gràcies per posar-me entre els teus 'preferits'.

l´Autor

pericles

6 Relats

8 Comentaris

6542 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Un conegut, assabentat de l'afició que tinc a escriure, em va recomanar aquest web.

Escric un article setmanal en un diari local de fa més d'un any. Costumisme, succesos curiosos, festes locals, pel·lícules, llibres són els temes habituals dels meus articles. Frueixo molt escrivint però hi ha temes que no puc escriure allà i que penso que puc publicar en aquest espai de relats en català.

Aquí escriuré sense censura (de l'editora del diari) ni autocensura. Això sí, donaré poques dades de mi mateix ja que els temes dels meus articles seran, segurament, delicats.