LA MAL DITA PEDRA ‘DEGOLLADA’ DE VILADECAVALLS

Un relat de: Antonio Mora Vergés
En queia la tapa de l’objectiu de la Canon 1000D en el camí que des de la carretera que puja a Sant Lluís de Rístol, havia de fer per situar-me davant d’aquesta més que peculiar ‘taula de Viladecavalls’, que no trobava inclosa dins de la relació de ‘monuments’ d’aquesta població del Vallès Occidental.Prop d’on està ubicada es llegeix : Formació natural de pudinga de quars del triàsic de Buntsandstein, de fa 230 milions d’anys. Mencionada en una escriptura del segle XIII.

L’any 2008, quan la crisis començava a ensenyar les orelles, però els PP & PSOE, repetien una vegada i altra, Espanya va bien !, Espanya va bien !,... ara sabem el que volien dir ‘ que a ells, certament els anava molt bé !!!!’, documentàvem la ‘ taula de Castellcir ‘ :
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2007/11/la-taula-de-castellcir.html

Dèiem allà i reiterem ara en relació a la que designem com ‘ taula de Viladecavalls’ ; Cap semblança amb les taules de Trepucó, d ‘en Gaumés , o la de Torralba d’en Salort , a Menorca, fins algú podria suposar-li un origen casual.

Les dimensions i el pes d’ambdós roques, la que fa de base i la que fa de Taula, posen difícil l’acceptació d’un origen accidental; altrament tenim a Viladecavalls, a la nostra comarca i les veïnes , molts testimonis de la presència humana en èpoques pretèrites, que ens permeten acceptar més que com a possible, com a probable la pràctica de l’ animisme , i altres manifestacions de la religiositat, de forma prèvia i molt anterior en el temps al cristianisme.

Si trobeu la tapa de l’objectiu d’una Canon 1000D agrairé que m’ho feu saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com, no estem per fer viatges al Japó per a buscar-ne una, oi ?.

Per descomptat, sou pregats com sempre a fer les vostres aportacions.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6070 Relats

621 Comentaris

3359152 Lectures

Valoració de l'autor: 9.63

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com