La Llum Negra

Un relat de: Noè Reverter Segarra
No va ser fins a les tres de la matinada que em vaig adonar que el silenci no em deixava dormir, així que vaig decidir sortir a fer un tomb, no hi havia Lluna, i les estrelles no es veien per la contaminació lumínica, només veia per on anava gràcies a les faroles del carrer.
Va ser mentre m’encenia un cigarret que vaig veure una llum negra al cel, tenia una forma triangular molt estranya i es bellugava d’una forma lenta i terrorífica, però, no li vaig donar importància ja que creia que eren símptomes del no dormir.


Sona el despertador, són les set i mitja del matí, i en Robert s’aixeca per dutxar-se, vestir-se, esmorzar i anar-se’n a la comissaria.

Mentre està esmorzant el seu mòbil sona. –Qui és?- contesta amb veu de recent despertat –Sóc en Tomàs, vine de pressa a la comissaria que hi ha males notícies i el capità està de molt mal humor.- Sense acabar-se el got de llet ni les magdalenes, en Robert agafa la jaqueta i surt corrents per la porta.

A la comissaria, el capità els informa que hi ha hagut un assassinat, i no ha sigut un assassinat qualsevol, han assassinat la filla de l’alcalde, el capità els dóna les dades que tenen; una noia rossa, de vint-i-tres anys, d’un metre seixanta... –Robert, Tomàs vull que anéssiu a l’escena del crim al carrer Santa Magdalena.- els ordena el capità.

Mentre anaven amb el cotxe a l’escenari del crim, en Robert li explica a en Tomàs el somni que ha tingut aquesta nit, burlant-se, en Tomàs el pren per boig, ja que una llum negra no pot existir i menys en un cel completament fosc. Però en Robert no en fa cas, ja que està segur que l’ha vista.

Una vegada davant el cadàver, després d’haver fet fora la premsa, s’adonen que la mà esquerra de la noia té una taca negra, una taca d’una substància negra i inodora.

-És estrany...- Diu en Robert -El què?- -Que aquesta substància només està a la mà esquerra de la noia. Crec que haurem d’agafar una mostra per identificar-la al laboratori.-

De camí cap a la comissaria reben una altra trucada del capità informant-los que s’ha trobat un cos prop d’allí, ara es tracta d’un noi de la mateixa edat que la filla de l’alcalde i els ordena que hi vagin de seguida.

Allí, els dos detectius se’n adonen que el noi té la mateixa taca negra a la mà esquerra i decideixen tornar a la comissaria.

Un cop a la comissaria des del laboratori els indiquen que aquesta substància negra no està identificada i és el primer cop que es descobreix.

Desconcertats, els dos detectius decideixen anar-se’n cadascú a casa seva a pensar amb el cas i treure’n conclusions. En Robert, arriba a casa i es dirigeix a la cuina a agafar un iogurt però el que troba dins la nevera és el cadàver de la filla de l’alcalde, espantat i desconcertat decideix córrer cap al carrer però la porta del pis està tancada i per la finestra torna a veure la llum negra acostant-se ara cap a ell i fent-se així cada cop més gran, i decideix córrer cap a la seva habitació on té el telèfon però, en entrar a l’habitació troba damunt el seu llit el cadàver de l’home assassinat.


Sona el timbre de casa d’en Robert, -Robert, Robert!- En Robert, s’aixeca de cop del sofà amb el cor a cent per hora i suat com mai ho havia estat però satisfet que hagi sigut tot un somni obre la porta. –Bon dia company, preparat per anar a treballar, avui hem d’acabar de construir la teulada o el capatàs ens farà fora de l’obra. –Ostres, Tomàs m’he adormit, espera’t que agafo les claus del cotxe- Diu en Robert amb veu d’acabat de despertar.-Tots els dies igual Robert..., t’espero al cotxe!-

Un cop a l’obra, el capatàs està enfadat perquè un lladre els ha robat les teules aquesta nit. –Cada vegada hi ha més xoriços en aquesta ciutat, haurem d’anar a la comissaria a denunciar-ho, doncs- Diu cabrejat en Tomàs.

Un cop a la comissaria els dos obrers s’han d’esperar perquè està tot ple de periodistes que diuen que hi ha hagut dos assassinats misteriosos el mateix dia. Tan llarga es va fer l’espera que van decidir anar-ho a dir al capatàs i aquest, els digué, que es podien prendre el dia lliure ja que sense teules no es pot continuar l’obra. Aleshores van anar cadascú a casa seva. En Robert, abans, va preferir anar al carrer on van trobar la noia morta però un cop allí, es va adonar que la foscor i la solitud l’envoltaven, i que tornava a veure la llum negra del somni, ell sense pensar-s’ho dos vegades va arrencar a córrer fins que va xocar amb una noia, sense fer-ne cas va deixar la noia al terra i va continuar corrent carrers i carrers amunt fins que la llum negra el va atrapar.

Sona el despertador, el capità s’aixeca del llit com tots els dies i mentre està esmorzant rep una trucada -Qui és?- -Bon dia capità.- -Bon dia, què passa?- -Senyor, ha de venir urgentment a la comissaria hi ha males notícies.-

Un cop a la comissaria i assabentat de l’assassinat de la filla de l’alcalde decideix enviar en Robert i en Tomàs per a que investiguin el cas, mentrestant, ell es dirigeix a casa de l’alcalde a donar-li la mala notícia, quan de sobte l’informen una altra vegada de l’assassinat d’un home prop d’on s’ha trobat el cos de la noia i ordena que vagin els dos detectius una altra vegada.

Mentre estava al despatx de l’alcalde a punt de donar-li la mala notícia, la porta de l’habitació s’obre de cop emetent una forta llum blanca.

-Nº 3145745 la missió ha sigut un fracàs, la llum negra s’ha equivocat i per mala sort ha assassinat una noia innocent i el noi a qui perseguia per diversió ha caigut i la llum també l’ha assassinat.

-Però com potser? L’única missió de la llum negra era la d’espiar els habitants de la terra per poder aprendre saber els seus error i així ajudar-los a solucionar-los amb la nostra avançada tecnologia,.

-Si senyor, però com ja sap les llums negres maten qualsevol ésser de la terra simplement atravessar-lo i com tots els nostres espies, tenen la seva firma deixant una petita part de MFSUE a la mà esquerra de totes les víctimes. Què podem fer per solucionar-ho senyor?

-Desactiveu la llum negra i castigueu-la per seguir el noi sense motius i per assassinar dues persones, i feu anar a la terra la llum blanca per ressuscitar les dues víctimes innocents. Un cop fet això jo mateix em presentaré a la Terra per demanar disculpes.

-Sí, senyor.

Comentaris

  • Jorxx Gutdei[Ofensiu]
    Noè Reverter Segarra | 29-03-2014 | Valoració: 10

    gràcies per llegir-lo, a mi m'agrada que t'agradi el meu relat, i també m'agraden molt els relats curts, que amb poques paraules et fan pensar durant dies per trobar una explicació lògica on realment no n'hi ha cap.

  • Prou bé[Ofensiu]
    Jorxx Gutdei | 25-07-2013 | Valoració: 6

    M'agrada llegir noves històries, enriqueixen.
    No sóc pas expert en literatura, tot just jo també començo a escriure, però m'agraden històries fosques d'aquestes, fan remoure el cervell.
    A seguir contant!

l´Autor

Noè Reverter Segarra

24 Relats

41 Comentaris

21951 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
No en tinc ni idea d'escriure,
i escric.
No en tinc ni idea de música,
i componc.
No en tinc ni idea de la vida,
i visc.
(Noè R.S.)