La Jornada

Un relat de: Jordi
Les 6

"Bon dia, són les 6 de la matinada d'aquesta jornada electoral atípica que començarà amb l'obertura dels Col·legis electorals d'aquí a tres hores però la notícia ara mateix es troba surant a l'ambient. Una forta olor a plàstic cremat recorre els barris de les principals ciutats del nostre país a causa de la crema de centenars de contenidors de la brossa..."

El primer acte de sabotatge del dia havia funcionat perfectament i les flames dels contenidors van il·luminar centenars de places, carrers i avingudes de pobles i ciutats. El cos de bombers no donava l'abast i va necessitar unes quantes hores per poder apagar tots els incendis.

"... segons informacions de la Companyia de Ferrocarril el tren escombra que comprova l'estat de les vies a la Línia de la Costa cada dia abans que comenci a funcionar el servei s'ha trobat enmig de dues estacions un gran mirall que ocupava la via on circulava. Al circular de nit i amb les llums enceses s'ha pensat en un primer moment en un error dels semàfors de regulació de la circulació de trens i s'ha aturat. En veure que l'altre tren tampoc s'acostava ha decidit demanar ajuda. Fins al lloc s'han apropat operaris de la Companyia i s'han adonat de la presència del mirall. Desconeixem a hores d'ara si aquesta acció pot tenir relació amb la crema de contenidors".

Aquesta era una de les accions petites, que estaven previstes per desconcertar a les autoritats, sense cap més intenció que provocar una mínima situació de caos momentània fàcil de resoldre i sense causar danys.
Fet i fet només emprenyar.

Les 7

"Si fa una hora obríem l'informatiu parlant de contenidors cremats i aproximadament fa uns vint minuts d'un incident a la Línia de la Costa a hores d'ara podem avançar que la jornada electoral d'avui comença amb desenes de Col·legis electorals tapiats. Si la crema de contenidors ha afectat principalment grans ciutats i zones urbanes l'aixecament de murs amb totxanes a les portes dels llocs de votació es troba principalment a zones rurals. Tenint en compte la facilitat amb què s'han produït aquests actes no hem de descartar més accions durant aquest dia aleatòries i difícils de preveure a hores d'ara. Del "modus operandi" d'aquests fets podem concloure també que han començat alhora i s'han dut a terme en un curt espai de temps..."

Camp i ciutats units per protestar. Depenent de les condicions climatològiques és de suposar que el material per fer els murs davant les portes dels centres de votació s'haurà assecat més ràpidament a uns llocs que a uns altres. En algunes poblacions i per acabar d'arrodonir l'acció alguns paletes traçuts han fet un doble mur de totxanes o han col·locat altres elements per dificultar-ne l'eliminació. A un poble petit el sabotejador anava tan sobrat de temps que en acabar el mur fins i tot ha tingut temps de pintar-hi un lema amb esprai que ha desconcertat a tothom que l'ha vist: "Els cafès seran sempre postres".

Comentaris

  • realitat[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 29-11-2017 | Valoració: 10

    Felicitats Jordi per aquesta crònica! Com a antic periodista, t'haig de felicitar per la informació detallada que ens has donat. És un retrat d'una realitat no tan exagerada com sembla. No sé com acabarem, vull ser optimista, però no ho sé... De moment, a llegir relats, a votar, a guanyar i a ser ferms! Una forta abraçada.

    Aleix