La Interamericana

Un relat de: angie

Viatjava dins d'un autobús amb més places de les que permetia el sentit comú. El Riu Caldera els acompanyava en tot el recorregut per les terres baixes i era l'únic que feia minvar la sufocant calor, tot i que els mosquits el tenien fregit.
La caiguda d'un fruit del tamany d'un meló just al centre del parabrisa va obligar al xofer a aturar-se en una benzinera al cap d'uns quants kilòmetres d'airejar-nos. Per a un europeu, semblava que el temps no hi corria allà i encara quedaven nou hores fins a San José, sense tenir en compte el problema afegit...es faria de nit ben aviat.
Va maleïr els ossos del seu cap al recordar la conversa que havien tingut a l'aeroport, just abans d'enlairar-se cap al nou continent. Una projecció de futur, li va dir. Mira que n'era de capritxós el destí... ara allà enmig del bosc tropical, voltat de venedors de tot tipus de mercaderies, remeis indis per les llagues i penjolls de plata, només el preocupava saber on hi hauria un motel.
Va veure que un autòcton caminava pel marge de la carretera i llavors decidí provar fent d'autoestopista. Potser el recolliria algú!. Es penjà l'equipatge a l'esquena i s'endinsà en aquell paissatge d'arbres a les voreres, tancant-se en galeries d'ombres on no servia la tarja de crèdit ni el tenir un idioma de més....

Comentaris

  • Diguin el que diguin...[Ofensiu]
    Jere Soler G | 22-02-2006 | Valoració: 10

    la prosa perfecte és tan sublim com la poesia... jo diria que esdevé sinònim de poesia... La prosa ben traçada, com la d'aquest relat, no necessita rima, ni mètrica, ni tan sols una gran elucubració argumental, n'hi ha prou amb la descripció de la realitat, perquè en cada moment hi ha suficient bellesa al nostre voltant, si més no al nostre endins, com perquè viure valgui la pena. Només cal saber contemplar.

  • La Interamericana[Ofensiu]
    Maria Pilar Palau Bertran | 14-02-2006 | Valoració: 10

    Quina aventura!!! Trobar-se enmig d' un bosc tropical sense tenir un motel aporp. No em voldria veure mai en aquesta situació.
    Si més no, debia fer molt bonic la coloraina i els productes que venien els mercaders. De tot hi ha una part bona i una de dolenta.
    Molt bé Angie, m' ha agradat molt.
    Una forta abraçada.

  • Eii!!..... això no s'acaba aquí, oi ?, en vull més !!.
    Un petonet. :-) Pilar

l´Autor

Foto de perfil de angie

angie

199 Relats

1457 Comentaris

276663 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Sóc tan sols un fantasma d'allò que m'agradaria ser, per això em trec el llençol sovint i em despullo entre la prosa i la poesia, per trobar el món que somnio.









El meu correu :angels_torres2@hotmail.com