La Fortificació Mediàtica del PP Valencià.

Un relat de: Joanjo Aguar Matoses

LA FORTIFICACIÓ MEDIÀTICA DEL PARTIT POPULAR VALENCIÀ. (Gener del 2005).


Fa pocs mesos, una amiga meua em va dir que, per a acabar amb els excessos del Partit Popular a València, eren els valencians els que havien de tindre prou enteniment i, a través de les urnes, fer-los fora a les pròximes eleccions a la Generalitat. Que només depenia de nosaltres, única i exclusivament.

Però, jo em pregunte, ¿com van a tindre, la majoria de valencians, la suficient informació per a jutjar al PP, si aquest partit monopolitza quasi per complet el flux de continguts que s'emet pels nostres mitjans públics? ¿I, més encara, ara que els populars acaben de concedir la major part de les llicències de Televisió Digital Terrestre (TDT) a empreses afins a ells mateixos?

Ja sé que, el fet d'haver votat al PP una vegada i altra, és responsabilitat dels valencians. Però açò s'ha convertit en el peix que es mossega la cua. Quant més temps passa, de més sectors s'apodera el Partit Popular, i major és la seua influència mediàtica sobre la gent, cosa que facilita que tornen a votar-los de nou, i altra volta al principi.

Al no aparéixer en eixos àmbits de comunicació altres veus, propostes o activitats alternatives a la línia oficial del PP o del PSOE (de tantes que hi ha presents al nostre país), al negar-los l'accés, llavors per a la gent és quasi com si no existissen. NO RES. Un zero a l'esquerra.

Aquest és el nostre cas, el dels catalanistes valencians. (Però no és l'únic). Gran part de ciutadans de València, i de tot el país, no tenen notícia ni del sorgiment (ja fa molts anys) d'un catalanisme genuïnament valencià. Es creuen que aquest fenòmen sempre ha vingut de fora. (I el pitjor és que, segons sembla, molts catalans també ho ignoren, i pensen que tota la gent del País Valencià som blavers i anticatalanistes. Un altre error. En esta ocasió, dels mitjans d'informació de Catalunya).

El panorama cada vegada pinta més negre, amb el Partit Popular legislatura rere legislatura, i movent cel i terra per a perpetuar-se indefinidament en el govern. És increïble però, fins i tot quan per fi li toque anar a l'oposició, encara conservarà bona part d'eixe domini. Perquè aleshores, igual que ve fent des de fa temps a nivell estatal, carregarà a sang i foc des del bastió mediàtic que s'està construint hui en dia, i condicionarà les decisions dels nous governants a través dels seus mitjans privats de premsa i ràdio, així com també (d'ara endavant) des dels nous canals privats autonòmics i locals de televisió, assignats a la COPE, LAS PROVINCIAS, Libertad Digital, etc. ¿Com ho veieu?

Açò cada dia se sembla més a una espècie de dictadura, d'on serà molt molt difícil eixir (quan no impossible).

Bo. Així és com percep jo la situació del meu país. No sé què li pareixerà a la gent des de fora. (Potser una mica exagerat, ¿no?). Però som nosaltres els que estem patint tota eixa repressió, i cada vegada amb menys recursos per a expressar-nos, o per a lluitar contra els abusos de poder. És comprensible que ens sentim així.

(Per això utilitzem tant Internet. És l'últim reducte de llibertat que ens queda).



Sueca, 4 de gener del 2005.
Joanjo Aguar Matoses.


(PODEU PUBLICAR O REENVIAR AQUEST ESCRIT ON US DONE LA GANA. CAP PROBLEMA).


Comentaris

  • Fotos meues de Sueca, València i voltants[Ofensiu]




    ____________________________


    Podeu veure fotos meues de Sueca, el meu poble, i dels seus voltants, en esta pàgina:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/72157618477002096/



    Imatges de València Ciutat, també n'he publicat ací:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/72157618387881753/


    Sou lliures de baixar-vos-les a tamany original, si us agrada alguna per conservar-la, difondre-la o, fins i tot, emmarcar-la al corredor o al saló de casa. Per mi, seria un goig. ¡Total!

    Bon profit al visionat.


    MÉS FOTOS MEUES:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/


    ____________________________

l´Autor

Foto de perfil de Joanjo Aguar Matoses

Joanjo Aguar Matoses

204 Relats

246 Comentaris

248824 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
Sóc de Sueca, poble situat a la Ribera del Xúquer, al País Valencià i, per tant, a Marènia (com li dic jo) o Països Catalans (com li diu la resta del món).