La fortalesa d'un mateix

Un relat de: Bonhomia

Trobar-se extingit. Que a algú l'aclapari tot el que l'envolta de manera fatídica. Aquests són dos exemples de quan un té la necessitat de trobar la seva pròpia fortalesa. No podem deixar que s'estovin el cor i l'ànima. Potser no poden brillar, perquè potser això és una utopia. Però sí que es pot ser fort d'esperit. Lluny de llegendes i d'hipòtesis, la filosofia ens explica com, en la poca prolongació de la vida de l'ésser humà a la Terra, la raó dóna forces per a qualsevol cosa que sigui real però que ha de madurar i fer-se patent, subratllo, dins nostre.
L'individu solitari no té perquè ser una persona deprimida. Existeixen recursos que ens poden dur a la via viva, la de la consciència de nosaltres mateixos. És aquesta on s'hi troben tot tipus d'armes que són la nostra fortificació, lluny de voler estar per sobre els altres, simplement reconeguent-se, a un mateix, com a un individu, i no com a un grup.
La diversificació de personalitats dins un mateix individu és un fenòmen establert a la nostra societat com a fet normal, encara que generalment invisible i imperceptible per a qui no ha assolit la posició adequada, per a qui es troba encara al parany social del teatre, de la comèdia falsa. Per tant, cal mirar endins nostre i no fer-nos massa preguntes, sinó avançar, ser savis. Una bona lectura lenta, no precipitada, sobre els fenòmens de la raó i la seva comparació amb la història i altres ciències d'interès de cadascú, duu al canvi necessari per a aquella persona submergida en la contaminació asfixiant de la moral civilitzadora, entenent per civilització el resultat d'una crua història que ens fa caminar per la corda fluixa, tractant de no mirar cap avall.
Contemplar el paisatge més bonic del món no farà viatjar la nostra ànima a l'eternitat, sinó que haurem d'apoderar-nos d'una ciència que ens faci comprendre aquell paisatge i el que ens amaga.

No ens podem comparar amb els altres. La tragèdia d'un somni fals i infantil d'arribar a ser com o algú, duu a la següent tragèdia, mil vegades més dramàtica, d'enfonsar-nos en un món, encara que aparentment propi, depriment i equivocat. Convido a qui hi estigui realment interessat/da a rosegar i rosegar el seu propi temple, per primer trobar les primeres engrunes, i després, poder elaborar un bon banquet que es cruspirà ell/a sol/a.
Així doncs, aquesta és la meva aposta per qui se sent lluny de la mar o naufragat, ja somniant en cabòries sense origen ni destí, dins el del.liri constant del qual ens encomanem per la mala organització social i la mala educació que rebem, dins l'estructura del decadent edifici de la mort, aquí i allí.

Comentaris

  • trobar-se un per poder fer junts el camí de la vida[Ofensiu]
    ESTEL | 10-06-2008

    Una vegada li vaig dir a una persona que m'estimo moltísim,
    una persona que no es considera feliç, li vaig dir
    que la funció seva en aquesta vida era fer-nos als demés feliços de la seva
    companyia i quan s'adonés d´aixó possiblement es sentiria més bé amb ella mateixa
    per poder aportar tant en aquesta vida………….

  • Aconseguir...[Ofensiu]
    - | 10-06-2008

    M'ha fet moltissima il·lusió el teu comentari Sergi, no saps com te l'agraeixo. He llegit això per aquí (em sap greu no recordar on, però em vaig quedar nomes amb aquest trocet):

    "Una vegada la gran escriptora Maria Mercé Roca va dir en una trobada: " Quan estàs bé no escrius". Això vol dir que tots els que escrivim encara que podem sentir-nos "moderadament feliços" sentim que ens falta alguna cosa."

    En el meu cas es ben cert. I encara que el que em falta no es aquí... , escriure, i comprovar que algú em llegeix, i llegir als altres, d'alguna manera, fa mes suportable la mancança.
    Ja se que les teves cabòries son molt diferents, però considera aquesta proposta: Fes mentalment una llista amb unes poques coses, dues o tres, que vulguis aconseguir (alguna de fàcil, alguna de difícil, no coses materials, es clar), coses positives que sempre hagis volgut fer i hagis anat deixant, somnis incomplerts... posa-les a "prioritats", i fes-te el ferm propòsit de lluitar per aconseguir-ho... No importa que semblin inabastables, forma part de la il·lusió... Pensa allò de "si vull, puc", aplica't frases fetes, cançons, poemes, amb missatges coratjosos, qualsevol cosa que et pugui empènyer en aquesta empresa, i potser et sorprendrà descobrir que no hi ha gairebé res impossible... Coses que sempre t'havien semblat quimeres, de sobte, semblen relativament senzilles... El que et vull dir, amb tota aquesta parrafada (vaja rotllo, no?), es que sempre pots trobar alguna cosa que t‘interessi lo suficient com per treure't del cap els pensaments foscos (a mi m'estan funcionant coses prou simples), i que et serveixi per agafar-t'hi en els mals moments. T'has de desprendre de la mala maror que arrossegues, perquè quan ho fas, escrius coses dolcíssimes...
    Tu també duus dins un guerrer...

l´Autor

Foto de perfil de Bonhomia

Bonhomia

646 Relats

1852 Comentaris

515032 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
L'armonia commou la selva verge de paratges interexternalitzats mentre els estels ens somriuen dolçament i les nits i els dies es confonen en boira d'un nou color que brillarà per la mare universal que va fer-nos i cerquem cuidar... si és que aquestes paraules contenen cert ressò d'esperança en un món tan difícil i complicat.