La formiga Miga

Un relat de: aleshores
Hi havia una vegada una nena a qui els avis li havien regalat un globus que anava lligat amb un cordill llarg.
La nena tibava del cordill i el feia pujar i baixar tot corrent pel menjador de casa seva, mentre deia: corre globus corre!, que fem tard!
Vet aquí que tot mirant enrere va ensopegar amb el petit osset de roba que a poc a poc travessava una rajola del menjador, enjogassat, just per allà mateix on corria la nena. L’osset, com era de roba no es va fer gens de mal, i la nena, tampoc!
Però de cop i volta es va mirar la ma i ja no hi duia el cordill amb el globus: havia desaparegut sense deixar rastre?
No!, de seguida el va veure bellugant-se al sostre. Va voler agafar-lo però encara no havia crescut prou per arribar-hi.
Aleshores, se’l va quedar mirant amb cara tristoina, buscant un remei i que el cordill del globus tornes a la ma. Els pares feinejaven i la seva germana, era a la banyera: no la podien ajudar encara.
Vet aquí que la formiga Miga, que casualment passava per allà, li va dir: bon dia!, com és que fas tan mala cara i mires amunt cap al globus? La Miga i la nena ja es coneixien perquè una vegada l’havia ajudat a portar una molla de pa molt gran cap al niu del corral i va quedar molt agraïda.
Un cop li va haver explicat el seu greu problema, que la tenia ben capficada: ni a dalt d’una cadira podia arribar a agafar el fil del globus!, la Miga li va dir: Em sembla que et puc ajudar!
Ah!, sí? Tu, tan petita? Com t’ho faràs per ajudar-me? Molt senzill, li va respondre, i li va ensenyar com podia pujar per la paret sense caure, i també caminar pel sostre d’esquena i no caure. Doncs aniré amb unes quantes formigues més i agafarem el cordill i l’anirem baixant fins que el puguis atrapar un altre cop. Aleshores, lliga-te’l el al dit i ja no tornarà a volar amunt.
Aleshores, quan els avis van trucar per la tablet, i li van preguntar pel globus, els va explicar que el globus ja no se li escaparia més perquè el portava lligat a dit gros, tal com li havia explicat la seva amiga, la formiga Miga.

Comentaris

  • Infantil[Ofensiu]
    SrGarcia | 15-04-2020

    Excel·lent relat infantil. No se sol trobar gaire sovint una cosa així a Relats en Català, però val la pena que hi siguin.
    Per cert, pensava que posaries aquí la teva poesia "Lluna plena d'abril". La trobo molt bonica i m'estranya que l'hagis deixat al fòrum.

l´Autor

Foto de perfil de aleshores

aleshores

267 Relats

596 Comentaris

130777 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Imatge de Cinctorres, obra del relataire rnBonet