La finestra

Un relat de: TITÀNIA

Obro una mica la cortina, el dia és clar, el cel blau, gairebé transparent, enlluerna els ulls i endevina una temperatura freda. El vent inquiet sacseja les finestres i fa tremolar les portes. La muntanya resta immòbil amb el parc d'atraccions coronant-la, no el puc distingir del tot però amb ajuda de la memòria hi situo al costat de l'església, la nòria i l'avió, que mai vola en línia recta. Al costat aquella torre metàl.lica i freda de trencar des de fa un temps l'harmonia del paisatge.

Als genolls de la muntanya s'hi estenen els edificis de models arquitectònics molt diferents, cadascun reclamant la seva individualitat. Entre la composició variada s'obre espai la torre campanar d'una petita església, em pregunto quanta gent hi deu haver anat demanant favors i fent promeses que potser mai no van complir. La cúpula gairebé a l'aire, només sostinguda per unes voltes d'aresta i un frontispici de reminiscències clàssiques, deixa veure la campana que amb el seu repicar anuncia l'inevitable i fugisser pas del temps.

L'interior d'illa el formen petits patis pertanyents a les plantes baixes dels edificis, que abans quan no existia l'ascensor, ni es potenciava l'esport, ni la dieta equilibrada, eren els més cotitzats. Un pati amb una caseta blanca; massa gran per un animal i massa petita per a una persona..., al costat un entoldat estil carpa d'estiu amb taula, cadires, plantes i un tronc de palmera, on deu ser la resta? Un altre amb una piscineta i la dutxa que l'acompanya, el clàssic amb una gran taula, moltes cadires i barbacoa on es fan copiosos àpats i alguna que altre migdiada... Tota una paleta d'opcions envoltades de balcons i finestres que deixen entreveure petits móns plens de preguntes, suposicions, somnis, il.lusions i desil.lusions, esperança, petits i grans moments que jo puc compartir des de la meva finestra.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de TITÀNIA

TITÀNIA

112 Relats

149 Comentaris

82218 Lectures

Valoració de l'autor: 9.46

Biografia:
"Tots tenim un artista dins nostre, només hem de trobar la manera de deixar-lo sortir"

Sóc de la fornada del 73, Historiadora de l'Art i escriptora ocasional. Apassionada per la cultura en totes les seves expressions: l'art, la literatura, el cinema, el teatre.

Pseudònim: la Titània, personatge mitològic del "Somni d'una nit d'estiu" de W. Shakespeare, és la reina de les fades del bosc. Ambiciosa, enamoradissa i una mica llunàtica, li agrada estimar i que l'estimin.

Em podeu escriure a: eginec@gmail.com

I visitar el meu bloc: http://lembruix.blogspot.com

Ens llegim!