LA FALTA D’ELEGÀNCIA DEL PP.

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina
Suposo que si algú del PP llegeix aquest article li farà gràcia la meva ingenuïtat. Per què haurien de ser elegants els partits polítics? Per a què? Si l’única finalitat que tenen és aconseguir el poder i retenir-lo tant de temps com sigui possible i ells ja el tenen: governen Espanya amb majoria absoluta, governen la majoria de les comunitats autònomes i la majoria dels ajuntaments espanyols. Qui els podrà negar que la seva estratègia i la seva tàctica no és excel.lent?

Però, mira, a mi la seva estratègia i la seva tàctica em fan venir basques. Hi trobo tant a faltar un component étic que estèticament se’m fa impresentable. Se’m fa molt difícil entendre com algú enlloc els pot votar i considerar-se un bon ciutadà, un ciutadà equilibrat i demòcrata. El cinisme dels seus dirigents està tant sortit de voltes que em desconcerta i em fa quedar bocabadat. Mare meva, quina gent!

L’últim episodi d’aquest PP és l’amenaça amb la regulació dels delictes a través de la xarxa i la detenció d’un noi de dinou anys de Tavernes de Valldigna per haver amenaçat – informàticament – la plana major del PP. Vagi per endavant que no penso defensar aquest noi i que pensos que, efectivament, les seves manifestacions incorren en un il•lícit penal. Una falta d’amenaces, sí.

Ara bé, com és que la fiscalia no actúa en tots els altres casos en els que els amenaçats no són del PP? I ja no dic només quan els altres són membres d’altres partits polítics, sinó, en altres casos en que els partits polítics no hi tenen res a veure?

Hom té la sensació que l’Estat Espanyol va esdevenint cada vegada més autoritari i més dictatorial. La Fiscalia i la Policia no treballen pels ciutadans sinó que estan al servei del partit del govern. I això fa que el partit del govern estigui híper-protegit i que la resta dels mortals estiguem híper-desprotegits davant del partit del govern.

Hi ha una lliçó a treure d’aquesta situació. Nosaltres estem a punt de crear un estat nou i es veu claríssim que per a que aquest estat nou funcioni hi ha d’haver una divisió de poders real. I també es veu que la Fiscalia no ha de dependre del govern de cap de les maneres. I la policia judicial tampoc. Perquè si la Fiscalia i la Policia Judicial depenen del govern és impossible parlar de divisió de poders i sense divisió de poders no hi ha democràcia.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer