La droga

Un relat de: Persona

LA DROGA


Finalment ho havia aconseguit. Havia entrat al cercle dels iniciats!

Feia temps que li semblava que en Santi devia de saber de que anava el tema de la xocolata i del porros...

Mentre, la resta, ignorants de les seves noves e impactants troballes, continuaven ballant per enèsim cop el "mira como bailo yo...con el rock..."

Assegut ritual-ment a la tassa del vàter, encengué el canut i aspirà pit endins la seva primera calada com el fum d'una llar de foc fent torrades.

Recordà quan la seva mare li passà per que llegís el llibre aquell de "Pregúntale a Alícia"que trobà tant fascinant.

Era la història d'autodestrucció d'una adolescent Novaiorquesa que l'endugué pels paradisos i miralls d'alliberament, amor lliure (sexe, més aviat) i la psicodèlia.

La història era tot un viatge iniciàtic amb tràgic final a to amb les estampetes de Sant Francesc Xavier, pintat al pit l'ànima encesa, que decoraven els altarets improvisats per la seva mare, a La tauleta de nit per tal de dedicar- hi "Novenes" al seu "hit parade" personal de Verges i Sants per tal d'exorcitzar tota mena de mals que amenaçaven la família.

Mals de bon tros imaginaris , acolorits plens d'herois i màrtirs per la Santa Tradició protegint-nos davant dels enemics d'Espanya. Lluny de la realitat cotidiana, ofegada per la repressió,els deures auto imposants, i les misèries pròpies de la grisor, l'acceptació de la injustícia, la cobdícia, l'explotació i el desamor.

No recordava l'efecte d'aquell primer "gran pecat", d'aquell canut aspirat amb la música de fons del vell rock " ...yo veo lusesitas de color azul...que sencienden y se vuelven a apagar...mira como bailo yo..No . No més la sensació d'alliberament, de pixar-se a sobre d'aquell altar de tantes llosses i un fort però estimulant brot de culpabilitat que l'acompanyaria durant molts anys en el camí de la seva maduresa.

La droga mata. Deia un cartell del ministerio de l'interior. La policia también, havien afegit en graffiti a sota. O aquell altre de la droga mata lentamente. Al que havien afegit: Yo no tengo prisa...

Un canut no es ni de bon tros el més recomanable sempre i en tot moment. Però tampoc a matat mai a ningú.

Be un cop vaig llegir que s'havia donat un cas una vegada...un que s'havia fumat tot un camp...no se si es cert o no.

Maten les bombes atòmiques. Mata la industrialització salvatge i el consum desenfrenat, l'alimentació excessiva i compulsiva. La fam a l'altre extrem de la mateixa corda. El tràfic. Els negocis bruts i la seva continuació mitjançant el negoci de la guerra.

Mata la grisor, la indiferència, l'absurditat, la D'Ignorància el desamor, la por, la demagògia i fins i tot l'imperi de la llei, la hipòcrita moral que per comptes de servir a la persona , la sotmet sota la bandera de l'estat i l'antiterrorisme nova edició de falses pors, comunismes i contubernis judeo-masònics

Comentaris

  • jo...[Ofensiu]
    geraldine | 15-08-2008



    a veure, primer de tot dir que a mi el text no m'agrada, pq no esta ni ben construit ni res, el text es lletjot!!!
    però crec que tothom te dret a escriure el que vulgui, a expresar el que senti... no es cap delicte la llibertat d'exppresió... crec que podem opinar el que volguem també del text aquest, però sense faltar el respecte... i en quant el comentari de que aqui no tots son majors de edat... hi han escrits molt més provocadors en aquesta pàgina que incitan al sexe i ales drogues... un es lliure de llegir el que vulgui no?
    felicitats per l'escrit, encara que a nivell litarari no m'agrada.

    petons a tots!!!

  • Segur que saps de drogues??[Ofensiu]
    Aina_R | 14-08-2008

    Igual és que no he entès el text, però això vol dir que perquè amb un tret ens poden matar, no passa res si ens anem fent tallets amb un ganivet?? que no ens faran mal també? Que no seran perjudicials?

    Tens raó que hi ha un munt de coses dolentes al món, però això no vol dir que a sobre hi haguem d'afegir les drogues, que també són perjudicials i porten molts problemes.

    Per la meva formació professional malauradament conec els efectes de les drogues en el cos i les conseqüències que tenen per a la salut física i mental del que les pren i per a la seva vida i entorn familiar i social. Em sembla que tots aquests defensors de les drogues, us haurieu d'informar una miqueta millor.

    Prendre'n o no és una opció lliure, però almenys no intenteu fer-nos creure que no són dolentes o excusar-vos rere el fet que hi ha més coses dolentes al món, assumiu que són dolentes, però que decidiu prendre'n igualment. Aìxò no farà menys trist el fet que en prengueu, però almenys ho estareu fent amb la veritat per davant i sabent-ne el motiu real.

  • Inadmissible[Ofensiu]
    surina | 13-08-2008



    Potser no li entès. Estàs fent propaganda dels porros amb aquest escrit? Si és així em sembla inadmissible. No tots som majors d'edat en R. C. Si és que no ho he entès en demano disculpes. .

l´Autor

Foto de perfil de Persona

Persona

436 Relats

200 Comentaris

179856 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Una Persona


No es alta ni baixa
Ni home ni dona
No es gran ni petita
D'on ve no se sap
A on va , qui l'atrapa.

No es ric ni tampoc es pobre
A que es dedica, tan fa
Ni el càrrec ni, quan guanya
Si es creient , o no
Ni a qui vota, no es extranya.

No us en féssiu servir
Tampoc res no mana
No es fama el dit
Tampoc us enganya.
Ni es deleix per ferir.

Una pedra existeix. No te rés a dins, vull dir, la pots trencar i ho veuràs tot. Si trenques una pedra, rés no canvia, rés no es destrueix, fins i tot fent-la miques, és la mateixa pedra. Però si trenques una persona, d'immediat, quelcom immensament valuós desapareix.

Diuen que ho va dir un tal Rajneesh Chandra Mohan Jain , qui es deixava anomenar entre d'altres cosses Osho.

Els drets, la base dels deures. MAI a l'inrevés...

Tinc dret, a la vida, a viure omplert i mogut per uns ideals que busquin una comprensió més profunda de la veritat, una llibertat més gran per a l'ésser humà, i una vida vida millor.

Tinc dret a viure sense haver d'amagar aquests ideals. Tinc dret a manifestar-los en públic i a no ser perseguit, ofès o rebutjat, per ells.

Tinc dret a canviar els meus ideals, quan jo amb llibertat ho decideixi; empès, tal vegada, per una visió més àmplia de la veritat. Ningú no em pot impedir de canviar-los en qualsevol moment de la vida.

Tinc dret a proposar, que no imposar, aquests ideals als meus fills, com també tenen dret tots els pares i mares del món d'ensenyar als fills els seus punts de vista i el propi estil.

Tinc dret a no ser considerat un boig , un fanàtic o un integrista, només a causa dels meus ideals, per part d'aquells que viuen buits de somnis i de lluites, i que no pensen ni reflexionen sobre la vida, el comportament i la natura.

Tinc dret que la meva visió de la realitat sigui respectada; i que la meva persona, pel fet de viure enamorat d'uns ideals, no sigui ofesa, prejutjada, perseguida, dominada o ignorada.

Tinc dret que els meus ideals puguin oposar-se radicalment als valors tradicionals i a les creences establertes, amb vistes a una llibertat més gran per a totes les opcions i a una recerca sincera, objectiva i oberta, de la veritat.

Tinc dret que els meus ideals siguin diferents, i fins i tot provocadors o insòlits, a la llum del pensament d'algú.

Tinc la obligació de respectar els ideals dels altres, encara que em resultin molests, incomprensibles o desagradables. Els meus ideals no són superiors ni inferiors, són els meus.

Tinc la obligació de ser fidel a la meva consciència, i de no renunciar als meus ideals per por al que pugui pensar la societat o les persones que estimo.

Tinc l'obligació de no posar mai el valor dels meus ideals per damunt del dret a la vida i a la llibertat de cap persona.

Tinc l'obligació de no imposar mai els meus ideals, ans exposar-los i proposar-los per la via dels diàleg i la pau.

Tinc l'obligació de fonamentar els meus ideals damunt l'exercici de la raó, del cor i del be; i de rebutjar, en ells, com a doctrina o com acció, la violència i les sensacions i sentiments negatius.

Tinc l'obligació de posar els meus ideals, i les seves conclusions, al servei de tota persona humana; i de viure i comportar-me de manera coherent amb aquests principis.

Avui encara conservo aquell paper rebregat; el mateix paper. De vegades el toco i l'ensumo; fa olor de llibre noble. aquesta olor em suggereix paraules i frases, i no puc evitar de posar-me a escriure.


Jeremias Soler "Els peus dins l'escuma" 2002. Relataire d'aquesta web.