LA DONA ARQUETIP UNIVERSAL FEMENÍ de Josep Bonnin Segura

Un relat de: donna

La dona arquetip universal de la creació. Sense ella, sense vosaltres, no hi ha vida humana. Molt abans del déu masculí existí la deesa. Inherent a la tradició i a la cultura mediterrània.
No sé d'on ve l'etimologia de dona, per a mi vindria de donar. El miracle de la fecundació li esta vetat a l'home. Mai podrà saber com un ésser es va creant dins d'ell. Com s'està produint el miracle: des d'una cèl·lula fecundada crear un ésser viu complert.
L'eterna femení per a nosaltres els homes sempre serà una mancança que únicament mitigarem acceptant plenament la nostra part femenina interna. Som (homes i dones) éssers incomplerts per això ens necessitem els uns als altres. Unificant els dos complementaris: Femení i Masculí (sense quedar-nos exclusivament en la part fragmentaria i important que és el sexe) ens portarà a la vertadera unitat.

El problema del maltractament ve d'haver ensenyat a l'home (rols socials, religions, sobre tot la catòlica) a odiar la seva part femenina. Llavors quan la veu externament reflectida en la seva dóna o companya, intenta matar aquesta part interna i ho fa amb qui li reflecteix.
Aquesta part de la feminitat que ha d'incorporar l'home per ser complet, se l'ha volgut donar una aparença de debilitat, de fragilitat per interessos obscurs i foscs , quan és totalment fals.

Si les dones (equilibrades i centrades) governessin el món, no hi hauria guerres. No farien el gran absurd de matar i eliminar el que elles mateixes creen: La vida.
En la dona és materialitza la feminitat.
Les estacions perfilen el que és femení i el que és masculí.

La primavera i la tardor son femenines. L'hivern i l'estiu son masculines. La lluna amb tots els seus secrets i influències sobre l'esser humà és femenina.
El sol potent i actiu és masculí.
És precís per arribar de nou a l'harmonia recuperar els homes el nostre component femení i per part de les dones el masculí. Això no vol dir en absolut intentar ocupar els papers dels homes per fer els mateixos desastres que ell ha fet a lo llarg de la història (hi ha coses positives, no hem de ser catastrofistes), ans el contrari, des dels seus llocs canviar la brutalitat, les maneres d'actuar despòtiques que ha estat una part inherent de la societat masclista (no masculina).
Masculí i femení no son oposats; han de ser i son complementaris.

La primera carta del tarot(les cartes del tarot formen parelles) és masculina: El mag, el prestidigitador: actiu amb els quatre elements.
La segona carta és la sacerdotessa o pitonissa amb el llibre de la saviesa a la mà. Representa el "femení superior". S'està referint a la deessa, com a la Isis egípcia, la Kali dels Hindús i la verge-mare pels cristians. Plutarc, diu i crec que queda definit prou clarament el principi femení, que sobre l'estàtua d'Isis en Sais va veure gravada una inscripció que deia: "Jo sóc quant ha estat, quant és i quant serà i el meu vel no l'ha assolit mortal algun".
El tarot és un viatge iniciàtic on apareixen els arquetips de les distintes situacions que viurà tot ésser humà en el procés del naixement fins a la mort.
Si m'he referit a aquestes cartes, és perquè elles confirmen el principi arquetípic representat per la dona i que l'església catòlica, com altres, intentaran anular, creant un principi masculí que donés la primacia a l'home.


És un tema obert i qualssevulla crítica, aportació, suggerència, serà ben rebuda.
Aquesta ha estat la meva aportació per aquest dia.

Josep Bonnín

Comentaris

  • un parell de noms...[Ofensiu]
    la nosequè | 11-07-2008

    ...per posar en dubte l'afirmació de que si les dones governéssin el món no hi hauria guerres :
    Margaret Thatcher
    Condoleezaa Rice

  • jejjee...............es coña oi?[Ofensiu]
    Quitus | 07-07-2008

    em mola molt aquest feminisme de "si governesin les dones això no passaria"........en serio, si els homes som tan idiotes, absurds, falocràtics , sexeadictes , militaristes; en definitiva microorganismes amb tres milimetres de cervell, com es possible que hauguem "tancat les dones" tant de temps en murs ? (visibles i invisibles)........................
    i les deeses també poden ser molt "cabrones i violentes" com la deesa Kali-Durga............

  • Hi ha quelcom que no entenc[Ofensiu]
    El follet de la son | 26-06-2008

    Interessant, però dir sobretot la catòlica és quelcom que no és veritat. De sobretot res. Totes ho fan i ja està. Recordo que els budistes, per exemple, no tenen monestirs femenins. Recordo que els hinduistes són uns monstres socials quan la pitjor condemna que pot tenir una dona és quedar-se viuda després de casar-la de petita amb un homa vell a punt de morir. Que critiquis la religió catòlica ho trobo normal i lògic, jo també ho faig, però que diguis banalitats és una altra cosa.

  • Un sol ésser[Ofensiu]
    Aina_R | 22-06-2008

    Jo més que entendre que tenim una part femenina i una de masculina, el que diria és que s'han dividit les conductes (actituds, sentiments, etc)i s'han atribuit unes a la part femenina i altres a la part masculina, jo més que éssers disgregats en dues parts, diria que som éssers complerts i amb tot un ventall de possibilitats i qualitats, que per qüestions culturals, en dones s'ha potenciat unes i en homes altres, però si volem sobretot vèncer els estereotips, deixem de dividir el nostre ésser en parts masculines i femenines, parlem sols de que cal educar en el ventall de possibilitats indiferentment del gènere.
    Vaja, potser no em sé explicar tant bé com voldria, però crec que més o menys s'entén la idea que vull transmetre.

    De totes maneres, a banda del comentari aquest, un plaer llegir-te. :)

  • l' equilibri son ambdues essències[Ofensiu]
    Avet_blau | 15-06-2008 | Valoració: 10

    Prou interessant i ben certes les reflexions.
    Però l' equilibri son ambdues essències alhora:
    la masculina i la femenina.

    El problema es quan en una relació o persona
    predomina intensament una d' elles,
    llavors es fa difícil compensa-la amb un altre extrem.
    la societat ens va separant des que naixem ,
    i vestim els rols, que així s' identifiquen
    mes intensament amb algun, sense adonar-nos,
    que son tots dos els que necessitem.

    Avet

  • interessant[Ofensiu]
    Nurithy | 15-05-2007

    L'he trobat extremament interessant i la teva visió del maltractament per part dels homes a les dones m'ha semblat molt encertat. Tot i que, no crec que ells siguin conscients de les causes.

l´Autor

Foto de perfil de donna

donna

31 Relats

49 Comentaris

60970 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Som els relats que vam ser escrits el dia 8 de març de 2007 en conmemoració del DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA 08-03-2007
Esperem agradar-vos!

"Jo et cuido, tu em cuides"

DONNA
_____

il·lustració:
"Això Era i No Era…El Bell Dorment"
de Mireia Coll.
______