La dona abandonada

Un relat de: Júlia Costa Coderch

Tothom la planyia i ella feia el paperot. El marit l'havia deixada amb més de cinquanta anys per la noia colombiana que tenia cura de la sogra. Tots són iguals, feia la gent. El marit estava cofoi i ella deia que patia i sortia a berenar amb les amigues.

L'home va morir al cap de tres anys, a causa de l'excés de moviment eròtic al qual el sotmetia la nova esposa, molt més jove, amb la qual, amb gran sorpresa de tothom, la dona va mantenir des d'aleshores una relació excel·lent.
La filla, un dia, li va comentar que estava tipa del marit. Al menys me'n fes alguna de grossa, tindria excusa per deixar-lo, és tan pesat. La dona no se'n va poder estar i ho va confessar tot amb una mica de recança. De fet, el pla havia sortit tan bé que tenia ganes d'explicar-lo a algú.

Un dia, parlant amb la Marisela, li vaig comentar ‘què li sembla, el meu marit?' Em va dir que una mica granat però interessant. Jo ja no el trobava ni tan sols interessant, filleta i la vaig contractar:'si aconsegueix embolicar-se amb ell, a més dels avantatges que el casament li pot procurar jo li lliuraré cada més, d'amagat, un petit estipendi'. Tot va anar molt bé, la noia havia seduït l'home sense massa esforç i ella havia forçat una separació avantatjosa, gràcies a la mala consciència de l'adúlter.

La noia, des d'aleshores, va fer molt més bona cara a la madrastra sobrevinguda però, covarda, va continuar aguantant la pesadesa marital amb resignació. Al cap d'uns anys, la mare va començar a donar mostres de desmemòria i la filla va haver de cercar una noia que en pogués tenir cura, aleshores va saber que havia arribat el moment de recuperar la llibertat de forma discreta. Graciela, en confiança, què li sembla, el meu marit?

Comentaris

  • Recordatori[Ofensiu]


    Benvolgut/da relataire:

    Recorda que, a més del Concurs ARC de Microrelats ARC A LA RÀDIO 2010, també tenim en marxa aquestes altres activitats:

    - Gimcana Virtual Literària ARC 2010: enllaç

    - Concurs ARC de Narrativa Breu 2010 "Barcelona, t'estimo": enllaç

    - Loteria de l'ARC: enllaç

    - Club de Lectura Virtual ARC: enllaç

    Participa-hi!

    Gràcies,

    ARC


l´Autor

Júlia Costa Coderch

14 Relats

50 Comentaris

21081 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
Sóc mestra jubilada, però també escriptora i tinc uns quants llibres publicats en paper, a més dels textos que podeu trobar en aquesta web. Escric narrativa, poesia, i el que sigui.

Darrerament he publicat la novel·la 'L'inici del capvespre' dal'Editorial Meteora, i estic força satisfeta del resultat. Si la llegiu ja em direu què us sembla.

També tinc diversos blogs a internet, el més actualitzat és 'La panxa del bou' (http://lapanxadelbou.blogspot.com)