LA DETENCIÓ DE CARLES PUIGDEMONT I CASAMAJÓ A LA REPÚBLICA FEDERAL D’ALEMANYA, UN RISC CALCULAT?.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
És sense cap mena de dubte la noticia del dia, i no son pocs els que creuen que Carles Puigdemont i Casamajó, 130è President de la Generalitat de Catalunya, escollia aquesta detenció per forçar una sortida al impàs en que es troba Catalunya, i seus líders polítics, empresonat o exiliats.

L’aposta és arriscada, tothom té coll avall que la Republicà Federal Alemanya, no té gaires coses en comú, amb l’Alemanya del III Reich, i que una situació com el lliurament de Lluís Companys i Jover (el Tarròs, Urgell, 21 de juny de 1882 — Barcelona, 15 d’octubre de 1940), és impensable, malgrat les semblances entre l’Espanya de 1940 i la de l’any 2018.

Que l’ Angela Dorothea Merkel ( Kasner, Hamburg, 1954), i l’Adolf Hitler (Braunau am Inn, 20 d’abril de 1889 – Berlín, 30 d’abril de 1945), no son homologables sembla evident al ulls del món. Ara però, tindrem tots plegats ocasió de comprovar-ho.

L’aposta és arriscada, Carles Puigdemont i Casamajó, 130è President de la Generalitat de Catalunya, s’hi juga la llibertat i àdhuc la vida, el REINO DE ESPAÑA, el seu sistema polític, i el seu sistema judicial s’hi juguen la credibilitat internacional.

Rien ne va plus!

Comentaris

  • Providència.[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 28-03-2018 | Valoració: 10


    Jo no crec amb les casualitats i si en canvi amb les causalitats. És més, crec fermament que la divina providència ha permès que s'esdevingués el que ha passat per tal de que Alemanya, que ja ha demanat tres cops perdó per l'afer Companys, Espanya cap!. Pugui saldar el deute que té amb Catalunya amb fets i no amb paraules com fins ara. I de retruc internacionalitzat el dret legitim de Catalunya a recuperà la seva independència perduda. Salut, Nil.

  • Interessant reflexió[Ofensiu]
    unicorn_gris | 28-03-2018 | Valoració: 8

    Es un article interessant.

    Potser si que tot estava planificat. Els catalans no som tontos (n'esric convençut). D'altra banda, aquesta situació no podia durar sempre.

    Confio en tu, Puigdemont.

    Visca la república catalana!!!

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6913 Relats

1201 Comentaris

5424404 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com