La dança dels pets

Un relat de: Maria Pilar Palau Bertran

El sabater pets vivia al carrer del Carme i tenia la facultat natural de fer tantes ventositats com volia, de varies tonalitats i sotmesa a uns certs ritmes, i lo mes sorprenent es que no feia ni una mica de podor.

Va explotar aquesta propietat en sentit espectacular, aprenguer a fer sonar el Flaviol per acompanyar-se en la seva musica espansiva, a l'hora que es bellugava amb una certa cadencia i es lliurava a moviments ritmics, simulant una mena de dança que feia tot sol. S'exibia en llocs molt centrics com per exemple a la Rambla. Vestia de forma pintoresca, amb calces curtes de bufes i mitjes de seda.

Segons la veu popular havia recorregut mig món i visitat els reis dels paisos mes importants que s'havien interesat pel seu cas fisiologic.

Va arribar a fer-se ric i a comprar la casa on vivia de llogater. La cual els nostres avis coneixen per la casa del sabater pets.

La gent del seu temps no s'esdevenien que amb una feina tant espectacular havia pogut fer-se hisendat, i tot i sort d'aquell si hagues continuat fent sabates s'hauria acabat morir de gana i en canvi fent pets es va tornar ben ric.


Maria Pilar (Valeria)

Comentaris

  • AnNna | 27-10-2005

    no l'he llegit.... :$

    però és que m'ha picat la curiositat... per què hi ha tanta gent que esriu dansa amb Ç???

  • La Banyeta del badiu | 27-10-2005 | Valoració: 10

    Si que en saps de coses, noia !!!, quedo bocavadada, d'ont treus totes aquestes històries que no haguès imaginat mai que existien. Ho fas molt bé. Ets un " solet " que ens il-lumines.
    Un petonet. Pilar

  • Que divertit[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 26-10-2005 | Valoració: 9

    i quin doble sentit a tot plegat... m'agrada, molt. Gràcies pel teu coment.... ara jo també et llegiré.

  • aaaaaaaai!!![Ofensiu]
    Capdelin | 26-10-2005 | Valoració: 9

    quanta gent s'ha folrat amb feines rares, desprestigiades, no reconegudes, dubtoses... i quants amb carreres universitàries no han reeixit prou econòmicament per excès de competència i altres circumstàncies...
    c'est la vie... i trobar el moment oportú, com un cop de sort de la moda boja...
    quants programes de tele tenen tanta audiència i són una merda!
    una abraçada!!!

    sí, he rebut les altres auques i totes, totes... tenen un encant, una bellesa, una dificultat enorme i un art manual mig miniaturisme... magnífic!
    no sé com t'ho fas, però... eclipses!!!
    no deixis mai aquesta faceta del dibuix i pintura... ens falten colors en aquest món de grisos i negres...
    gràcies, moltes gràcies...

  • Es ben curios![Ofensiu]
    escordi | 26-10-2005

    Curiossíssim el teu relat. Hi ha formes ben rares de fer-se ric però aquesta es ben curiosa i espectacular. Si més no em sembla més honrada que la d'alguna gent que per guanyar-se la vida es dedica a fer merda dels altres. El més trist és que en general els seguim el joc.
    Moltes gràcies per els teus comentaris als meus poemes, fa mol de temps que no escric i pot ser que amb les vostres paraules de recolzament m'hi posi una altra vegada.

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Foto de perfil de Maria Pilar Palau Bertran

Maria Pilar Palau Bertran

225 Relats

507 Comentaris

313778 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Hola soc la Maria Pilar, he dedicat tota una vida al negoci de les antiguitats, si algú vol visitar la meva web: http://www.antiguitatsvila.com/.
Suposo que alguns de vosaltres em deveu conèixer, doncs ja fa gairebé un any que volto per aquí. M'agrada escriure temes més aviat populars i costumbristes, alguns d'ells són records de la meva vida des de la infància, també podeu trobar algun tema d'antiguitats i d'art en general que fa anys que alegren la meva vida. M'agrada dibuixar i tinc una bona colla d'auques fetes. Estic preparant un llibre que recollirà relats, auques i dibuixos, com és la primera vegada que ho faig i vaig una mica despistada, si algú hi està interessat que m'ho demani per correu i ens posarem en contacte.

El meu e-mail es: adema1820@hotmail.com