La cultura del despilfarru

Un relat de: Bonhomia
LA CULTURA DEL DESPILFARRU

Ens van omplint de crítiques a nosaltres, a qui se'ns dóna la cultura i els costums que la gent massa adinerada ens emet voluntàriament i forçosament ho hem d'acceptar així.

Els valors de la cultura ens els fan menjar per televisió. És una cultura que és en realitat una no-cultura, tot un seguit de propostes lúdiques d'on en van farcint el seu negoci. Avui és necessària ja per sempre l'anticultura, un viatge per l'aventura d'escollir per un/a mateix/a, fora de tots els àmbits neoapaivagants del nostre esperit, que té gana d'una nova consciència cultural.

Els costums han passat a ser un micro de futbol de la gran pilota que és el món i ens la xuten a la cara. Cal rebentar-la, no esquivar-la. Sotmetre's a la indiferència davant el caos reinant d'interessos dins les nostres rutines és com ser el menjar que hi ha a la seva taula i no estar assegut davant un plat creatiu que hem cuinat nosaltres realment.

En definitiva, la cultura del despilfarru és el no-sentit que he remarcat en aquests mots, una perduda del combat a mort contra els nostres batecs naturals que, ells, volen que funcionin com un rellotge digital, dins el monstre neopolític de l'entreteniment corrosiu on ja fa temps que s'hi olora la merda. És merda de la més dolenta, aixafa la vida.

Escollim nosaltres.

Comentaris

  • Esperit crític[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 06-02-2016 | Valoració: 10

    Tens més raó que un sant. Des que el món és mon, des que l'home té capacitat de pensament especulatiu, en totes les èpoques, hi ha hagut persones que, com tu, han denunciat l'status quo en que els ha tocat viure. Veus que clamen per un món més humanitzat i en el que l'home eviti formar part del ramat dels dirigents.
    M'ha agradat la teva crítica.

  • Nosaltres[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 25-01-2016 | Valoració: 10

    Som nosaltres els que hem de decidir el nostre futur, cultural, social, polític, emocional. Que diguin el que vulguin! Si la tele és una porqueria, apaguem-la, caminem, escrivim. Si els missatges polítics són curts, buits, no els hi fem cas, mantinguem els nostres valors. Una abraçada, Sergi.

    Aleix

  • Molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 24-01-2016 | Valoració: 10

    Penso igual que tu

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Bonhomia

Bonhomia

646 Relats

1852 Comentaris

515610 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
L'armonia commou la selva verge de paratges interexternalitzats mentre els estels ens somriuen dolçament i les nits i els dies es confonen en boira d'un nou color que brillarà per la mare universal que va fer-nos i cerquem cuidar... si és que aquestes paraules contenen cert ressò d'esperança en un món tan difícil i complicat.