La crinflacció del cumbreny

Un relat de: Shade_
Els sensors d’hipermaneig havien detectat un entòmit que descrivia una òrbita helio-el·líptica al voltant de Sigma 7. Vaig entuscar les coordenades. L’anàlisi dels paràmetres de Frey eren taxatius: la crinflacció era imminent. Els gràfics Morris-Svenson i el Paradigma de Jones ho corroboraven. El capità va exigir una premanació. A contracor, vaig verificar el tablatge de mussems i brònquils. De passada, vaig demanar al meu assistent que comprovés els carbencs i els nivells de portecoil i benzamina. Amb els resultats a la mà, no em quedava cap dubte: si no entrompàvem el garbam, se’ns desfimbraria el trenc.

Vaig decretar una discrumpció urgent dels grufonys. La nau va fer un trifoll espantós, una virella rescumbrosa. «Es pot saber per què heu discrumptat els grufonys?», va protestar el capità, fora de si. Però l’arcam se’ns envintrollava i els torells nimfàtics es trengien. Un regum espès va contrifar el pengrer, va refisclar-lo. El capità renegava: «Escròtil putèfic!». Vaig còrrer cap a la baraula d’emprunament: calia fer una maniobra de cligregació. Però el tribec devia estintar-se perquè, mentre jo mirava de girlar les cletxines i les carbenyes, vaig sentir un brunc estifòl·lic que ens fesqueia. El rínjol va brumar-se, els xipridors s’aventraven, s’enllonguien, es marcofaven. Els compingidors no responien. La gatzina va empitrar-se. No quedava cap albúrmia estràfica, cap birlot, res. Tot era garbony i llúcul. Tranglòdia, frungícia, albort. «Anauli! Anauli!», cridaven els companys.

I l’entòmit va crinfladir. Escròtil putèfic!

Comentaris

 • Brillant[Ofensiu]
  SrGarcia | 29-05-2017

  Em recorda molt algunes coses de Lewis Caroll. Un relat brillant.

 • Farrubets[Ofensiu]
  kefas | 13-05-2017

  Igual igual que quan el farrubet donrinaire va rotnar de Matr. En varen trenir cicn moses a pa i iagua i va acraba palrant bé.

 • Claríssim[Ofensiu]
  Aleix de Ferrater | 20-04-2017 | Valoració: 10

  No, si tens tota la raó del món... crec. Perquè clar, clar, no m'ha quedat gaire clar... Però he rigut una bona estona intentant desxifrar el que magistralment dius. Quina passada! Tafilisats! Aun Çabrada siau!

  Xiela

 • No estaria del tot d'acord amb na Montserrat.[Ofensiu]
  tapisser | 14-04-2017 | Valoració: 10

  No estaria del tot d'acord amb na Montserrat.
  De vegades discrumptar els grufonys ha estat útil, si mes no, la primera meitat de segle es feia així.

  De totes maneres entrompar qualsevol cosa és penat judicialment.
  Que tinguis un dia ben gargamullós.
  Una forta abraçada.
  Albert

 • Crutíforament esclaficant![Ofensiu]
  Montseblanc | 14-04-2017 | Valoració: 10

  M’ha farratat molt. És burefit, clopatant i molt pugillador (i llegit en veu alta és veure la nau petant per tots quatre cantons).
  Per cert, discrumptar els grufonys no ha servit mai per entrompar el garbam...
  Clauques!

Valoració mitja: 10

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Shade_

Shade_

4 Relats

17 Comentaris

803 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
Shade és un bon pseudònim: té connotacions literàries que em són molt estimades i, alhora, defineix molt bé l'esperit d'un microrelat: ser l'ombra d'una història que s'intueix però que mai no s'explicita.