LA CASA DELS MERLETS DE LA PLAÇA DEL NUMERO 1 DE LA PLAÇA DE CATALUNYA, EL PAPIOL. EL LLOBREGAT JUSSÀ

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Retratava la casa de la Plaça de Catalunya,1 , del Papiol; per descomptat que en la ‘fitxa tècnica’ no trobava cap esment del seu promotor, ni dels mestre d’obres i/o arquitecte, autors del edifici. Patirem durant molts anys les conseqüències de dependre en qüestions culturals del REINO DE ESPAÑA, que des de sempre té vers Catalunya un sentiment de menysteniment, quan no obertament d’odi.



La descripció ens diu ; Edifici de planta rectangular construït en desnivell i compost de planta baixa i dos pisos. L'estructura de la façana principal és simètrica. La planta baixa està centralitzada per dues finestres, a banda i banda de la porta d'accés; al primer pis presenta una balconada comú a les tres portes i al segon pis tres balcons independents. Els quatre angles de la cornisa i la terrassa estan flanquejats per quatre merlets que li donen un aspecte bastant estrany, però que configuren l'única decoració de l'edifici, que en conjunt és bastant sobri.

A un nivell semblant al del Castell del Papiol, aquesta casa conforma ‘ la façana’ d’aquesta població del Llobregat jussà.

Sou pregats de fer-nos arribar les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6914 Relats

1201 Comentaris

5424876 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com