La Càpsula del Temps – per Secrets de confessió – Febrer 2011.

Un relat de: Sergi G. Oset
Torno a casa.
La caseta de dues plantes segueix en peus. Va anar de ben poc. “La Torreta”, com la anomenava l'avi Miquel estava dins la zona afectada per l'esfondrament de les obres del metro del Carmel. M'ho va dir la Joana per carta, l'única companya d'escola que no m'ha girat l'esquena en aquests últims anys. A l'agenda guardo les adreces i telèfons de la colla. Quan surti faré unes quantes visites.

A la sortida recullo els objectes personals. Uns texans elàstics i una samarreta Meyba del Barça de la lliga 84-85, la que vam guanyar amb Venables desprès d'onze anys de sequera. Recordo l'alineació titular de memòria: Urruti, Sànchez, Schuster, Alexanco, Migueli, Archivald, J. Alberto, Carrasco, Víctor, Calderé, i Rojo. Ho fico tot a la bossa.
Veure els murs de Can Brians des de el carrer em tranquil·litza.

Volto per la casa, plena de deixalles i pintades. A fora, el patí es territori de rates i males herbes.
Tinc que trobar la càpsula del temps. Suo i tremolo. I si la van trobar? I si no hi és?. No. Estava ben amagada.
Pujo les escales saltant els graons de tres en tres. Al final del passadís hi ha la portella per on passa la canalització del gas. Estiro el braç fins que localitzo la capsa de cigars. Ja la tinc!, la càpsula del temps!.
Assegut, l'observo. A la tapa figura el meu nom escrit amb lletra infantil.
- Si tenies setze anys, home!.
Repasso el contingut: l'esquelet de la “Nina”, la cadernera de l'avi. La navalla amb que vaig punxar el Marc (que conserva restes de sang). Fulles d'afaitar rovellades, i el Ronson, l'encenedor del pare.

El meu estimat Ronson, amb el que vaig calar foc a l'escola. Sí, vaig ser una mica matusser, però anava ben borratxo. Havíem guanyat la lliga, coi!.
He repassat els fets d'aquell dia moltes vegades. Si ho hagués planificat amb més cura ningú hauria escapat de les flames.
Però torno a ser lliure, i he tingut molt de temps per pensar com fer les coses bé.

Comentaris

  • Un bon element.[Ofensiu]
    Naiade | 24-05-2011 | Valoració: 10

    Un relat molt ben estructurat. Una bona descripció d’un personatge amoral, de qui tothom se n’ha apartat; crec que a mi també em faria una mica de por ser amiga d’aquest noi. Ell segueix en la seva línea, la presó no l’ha canviat, tot el contrari, ha millorat la seva capacitat, el seu enginy de destrucció. De la teva historia i d’alguna d’altre que te llegit, se’n podria extreure una pel•lícula estil Tarantino... tot arribarà, ja ho veuràs.
    Ens llegim.
    Una abraçada

  • quin personatge[Ofensiu]
    Englantina | 24-04-2011 | Valoració: 10

    Ostres, Neville. Quin personatge has dibuixat més glacial, més cru. M'imagino trobant-me'l després de tants anys, si hagués estat amic meu, i em sembla que jo també n'hauria fugit.
    Veig que no hi ha hagut cap acte de contricció. Cap penediment. Un personatge fred i calculador, del qual has fet un retrat impecable.
    Em deixes que et faci una petita correcció? Evita sempre el "tenir que" ("Tinc que trobar la càpsula del temps"). Jo també hi caic sovint. Hem d'utilitzar "haver de" (He de trobar...)
    Vaig a seguir llegint relats teus....

  • Mala llet[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 02-02-2011

    molt ben dosificada en el relat, mesurat i rodó, com la lletra d'una bona cançó, ara cal posar-hi la música adient. Molta sort!

    Felicitats Neville, un bon relat!

    Ferran

  • No hi ha...[Ofensiu]
    AVERROIS | 01-02-2011 | Valoració: 10

    ...penediment. La ment té moltes portes que no tenen perquè estar obertes, una d'elles és el penediment. Pel protagonista el que fa és una obra d'art que ha de perfeccionar. No hi ha remordiments, perquè? No ho fa sabent realment el que fa, doncs?
    Molt bé noi, un bon relat.

    Una abraçada.

  • Un relat amb mala llet[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 01-02-2011

    que fa que m'agradi la idea.

    Això de no penedir-se. D'aprofitar el temps que ha estat tancat per perfecciona el que va fer…

    Una bona idea ben porta fins al final.

Valoració mitja: 10