LA CAPELLA DE LA SAGRADA FAMILIA DE CAN GAMBÚS DE SABADELL

Un relat de: Antonio Mora Vergés
M’arribava amb el Tomàs Irigaray Lopez fins a la refeta Can Gambús, i constatava que s’havia produït una ‘ profunda transformació urbanística’, de la coma suau en la que es trobava la propietat s’havia passat a un seguit de feixes consolidades amb murs de pedra.





Tenia ocasió de parlar per telèfon amb el Rafel Miquel Muñoz i em confirmava que l’advocació de la Capella era la Sagrada Família, em venia al cap que curiosament com la Caixa d’Estalvis de Sabadell q.e.p.d ; contra l’estultícia i la corrupció sembla que no hi poden ni els poders del cel.



L ’altar de la Capella de la Sagrada Família de Can Gambús estava en un queixal que donava al pati interior on ara hi ha la barra del bar; a l’esglesiola s’hi celebraven habitualment casaments i comunions dels veïns.

Amb la mort de l’Antoni Farrés i Sabater (Sabadell, 4 d'abril de 1945 - 13 de febrer de 2009) , compromès amb la Ciutat de Sabadell i la seva història, Can Gambús va perdre el millor valedor, i ràpidament es va veure afectada per una planificació urbanística feta a mesura de les exigències dels ‘grans promotors’, i que està avui sota sospita.

L’església de Sant Pau de Rubí , acollia la imatge de la Sagrada Família de la Capella de Can Gambús de Sabadell. En demanarem una imatge fotogràfica.

Comptem amb l’ajuda de l’Arxiu Gavin, del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, a la comarca de la Noguera, i per descomptat amb la de totes les persones que puguin tenir imatges i/o dades relatives a la casa i/o capella de Can Gambus.

Esperem les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , recordeu SEMPRE, que CATALUNYA i SABADELL, NOMÉS EN TÉ A NOSALTRES.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6914 Relats

1201 Comentaris

5425834 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com