LA CANDELA

Un relat de: Guiomar

Es va enfilar a l'arbre del pati i va caure, la Candela va caure i ens vam espantar molt. Que hi anaves a buscar allà dalt Candela? Si, ja ho sabem, volies veure, mirar més enllà, descobrir. És ara quan et toca fer-ho, saber-ho tot, mirar més lluny, anar més lluny. I estàs voltada d'estímuls que t'empenyen a volar més amunt, molt amunt. Què saben els adults dels teus somnis? Sí, ho saben Candela, perquè són ells qui t'ajuden i t'esperonen a seguir endavant. Però els perills s'han de saber mesurar i això només s'aprèn amb les vivències i amb l'experiència. S'ha de tocar, s'ha d'olorar, s'ha de viure. No feia falta, però, que ens espantessis tant Candela. Vam patir molt mentre anaves cap a l'hospital. No ens parlaves, tremolaves, no ens miraves, teníem por, molta por.
I un dia vas tornar, amb els ulls ben oberts, la rialla a la cara i a punt per aprendre, per experimentar, per riure, per viure en definitiva. I amb tu va venir un arbre petit que ens ha acompanyat tot un any, un arbre que esclata a l'hivern i molt abans que la primavera ens ompli de colors, ell obre a poc a poc les seves flors petites però molt juntes i d'un color groc de llibertat. S'ha d'anar amb compte perquè no ens adonarem que haurà crescut tant, i es farà tan gran que en poc temps no podrem atansar-nos a les seves flors. Gaudim d'ell, gaudim els uns dels altres i gaudim de tu Candela, perquè aviat no et podrem agafar, volaràs tan alt com les flors de la mimosa.

Comentaris

  • Desig[Ofensiu]
    MariaG | 14-04-2020

    Un relat preciós, Guiomar, on ens mostres aquest desig de conèixer el món i d'experimentar dels infants i el patiment dels pares en l'acompanyament d'aquest aprenentatge. També m'ha agradat molt el missatge que dones que cal aprofitar el temps de la infantesa dels nostres petits perquè es faran gran i volaran.

  • Gràcies[Ofensiu]
    Guiomar | 13-04-2020

    Moltes gràcies per llegir-me i pels teus comentaris tan engrescadors.

  • Viure és volar...[Ofensiu]
    Romy Ros | 13-04-2020 | Valoració: 10

    Bonic relat que expressa sentiments: por, angoixa, amor, cura...
    M'ha encantat aquest fragment que resumeix la vida:
    "...somnis? Sí, ho saben Candela, perquè són ells qui t'ajuden i t'esperonen a seguir endavant. Però els perills s'han de saber mesurar i això només s'aprèn amb les vivències i amb l'experiència. "
    A viure aprenem tots a poc a poc, dia a dia. Felicitats pel teu relat, està molt ben expressat.
    T'envio una salutació plena de sentiment de llibertat.- Romy Ros ;)

  • Créixer[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 09-04-2020

    Que bonic, Guiomar!
    Un relat que parla de sentiments: por, amor, i de créixer en llibertat.

l´Autor

Foto de perfil de Guiomar

Guiomar

43 Relats

242 Comentaris

34967 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Recuperar el plaer de l'escriptura m'ha salvat!