LA BALENA

Un relat de: Guiomar
Les sagues galàctiques la van enganxar quan s'havia d'anar a fer cues als cinemes de Barcelona. El seu company la va convèncer. Eren aquells anys en què tot eren noves experiències, la societat sortia de la foscor de la dictadura i era imprescindible estar al dia de tot. I a sobre no podies dir, sense sorpresa del teu interlocutor, que no havies vist algunes d'aquelles històries de robots intel·ligents i naus que travessaven grans distàncies per aterrar en llocs remots i estranys, deserts i construccions primitives poblats per personatges capaços de fer coses extraordinàries. Això entrava en contradicció amb la seva percepció de la vida, poc donada a aventures d'extraterrestres. Tampoc mai ha pogut oblidar el neguit que li va produir aquella imatge de l'estàtua de la llibertat mig ensorrada en una platja i que sempre l'han fet fugir d'aquestes històries de viatges a l'espai.
No gaire amant dels còmics, però, circumstàncies de la vida, avui llegeix amb el seu nét "Objectiu: la lluna" on un noiet belga i pel roig viu aventures al voltant d'un viatge galàctic. Una petita reproducció de la nau que van construir per anar-hi aporta més credibilitat i l'escenari és perfecte per encetar el viatge. De cop i volta els sorprèn el sotrac que els engoleix, però un cop dins pensa que es troben dins el ventre d'una balena, i li ve al cap la novel·la d'un escriptor que juga amb la ficció i la seva pròpia realitat. Per un moment pensa que no sigui el seu cas i li toqui viure un munt d'històries rocambolesques que no té gens de ganes d'experimentar.
Segueixen el camí convençuts que es trobaran el profeta Jonàs, aquell que es va empassar una balena. Així podrà comprovar que Déu no va escoltar les seves plegaries i Jonàs, dins la panxa de la balena, no haurà fet la feina encomanada. I si els altres profetes l'han fet? L'enrenou que s'haurà organitzat en el món exterior serà considerable. Millor que no, que això de canviar la història és una mica complicat i explicar-li al nen encara més.
Decideix que el que més li agradaria seria trobar-se el pare de Pinotxo. Aquest conte també l'hem viscut junts oi Pau? La balena s'havia empassat a Geppetto, però que fàcil va ser sortir de la panxa de la balena fent-la estossegar amb un petit foc. Des d'aquí dalt el món és molt millor. Però les portes de sortida estan bloquejades i volem anar a dormir. Hauré d'avisar al tècnic. Ja m'han tornat a enganyar!

Comentaris

  • Tens raó[Ofensiu]
    Guiomar | 21-04-2017

    Moltes gràcies pels teus comentaris, sempre m'ajuden
    Jo no sóc gaire bona barrejant realitat i ficció, més aviat m'agrada tocar de peus a terra. Però mira... mai se sap!

  • Pobra balena![Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 21-04-2017 | Valoració: 10

    La balena, l'animal marítim més gran del món, és tan gran com inofensiu. No menja homes ni cap falta li fa. Amb peixets en té prou. I el teu relat barreja realitat i ficció admirablement. Una forta abraçada, Guiomar.

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de Guiomar

Guiomar

43 Relats

242 Comentaris

35129 Lectures

Valoració de l'autor: 9.92

Biografia:
Recuperar el plaer de l'escriptura m'ha salvat!