L´INFORME

Un relat de: Rubba Bertanero

El treball del professor havia assolit les fites que el reinstaurat Govern de la Generalitat li havia encomanat just feia 34 anys. Va necessitar la participació de dues generacions per establir-ne la relació de causa-efecte.

Els resultats n´eren prou clars, la por s´aprèn i també s´hereda. Les notícies,però, n´eren prou bones, un cop aconseguit aillar el gen que paral.litzava els cors, la gent tractada actuava amb total llibertat.......la por apresa no era problema, una dosi d´informació era suficient per neutralitzar-la.

El dia que els representant de l´ANC van anar a recollir els resultats, un somriure els va delatar d´orella a orella, l´informe era clar, les conclusions auguraven una renaixença del nou sentir (que mai havia desaparegut).

A la porta del carrer la presidenta va llegir a la comitiva la conclussió final del treball del professor: "La por va trucar a la porta, el Valor va sortir a obrir....fora no hi havia ningú"

Aquell 11 de setembre, l´èxit estava assegurat. Un poble tornaria a reclamar la seva llibertat.

Comentaris

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / Benvolguda Relataire:

    La teva obra, presentada a la convocatòria “Somnis Tricentenaris”, ha estat seleccionada per formar part del volum recopilatori que recollirà totes les obres finalistes. Els beneficis d’aquesta publicació seran destinats a la Marató de TV3 2014, dedicada a les malalties del cor.

    És per això que et demanem que ens facis arribar, al més aviat possible, l'autorització perquè sigui inclosa al recull (Data màxima: 30 de setembre).

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic, a l'adreça concursos.arc@gmail.com, el text que adjuntem al final d'aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ SOMNIS TRICENTENARIS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,
    Comissió de Concursos

    - - - - - - - - - -

    AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ SOMNIS TRICENTENARIS

    En/na .........................................................................................................
    amb DNI. número ......................................................................................
    data de naixement ........................................................
    i nick relataire ............................................................................................
    AUTORITZO a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure l’obra ...................................................................................................
    de la qual en sóc autor/a, en el recull "Somnis Tricentenaris".

    En el llibre vull constar amb el nom d'autor/a: .............................................

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l'ARC.

    Data .......................................

  • La nostra...[Ofensiu]
    AVERROIS | 09-09-2014 | Valoració: 10

    ...generació ha viscut 40 anys de por. Costa tornar a la realitat i veure que la por és tan sols un estat d'ànim i que s'ha anat dil·luint cada cop que una persona parlava català i no passava res. Encara queden restes d'aquell Monstre negre de por i que encara governen a l'ombra. Però els catalans ja el mirem als ulls i veiem en el fons dels mateixos que l'ombra de por s'està apoderant d'ells i el Monstre cada cop és més petit.
    Un bon relat.
    Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de Rubba Bertanero

Rubba Bertanero

77 Relats

91 Comentaris

43349 Lectures

Valoració de l'autor: 9.81

Biografia:
Aprenent a escriure.

Disfrutant de llegir.

S´accepten comentaris, (fins i tot si són bons).

xavi6227@gmail.com