L´ESCULTURA

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Amb el capciró dels dits acarono el rostre estimat. És perfecta, una rèplica exacta del real. Estimo la seva fesomia i el seu cos, però m´estimo molt més el seu interior, el seu esser, la seva magnífica essència, que quasi adoro..

Sóc escultor i de les figures que han sortit de les meves mans, de les quals més orgullós estic és les que representen la meva musa, la meva Diana, la meva dona.

Això ha de ser una sorpresa, amb cura he esculpit cada tret de la seva cara amb amor i desig , ha sigut crec la millor obra que he fet a la meva vida. Li vull regalar per Nadal, per això he esculpit quasi d´amagat la seva faç, se li agradarà. Tot és poc per l´estimada.

De sobte el rostre cobra vida, els seus llavis murmura'n, quasi amb un xiuxiueig

-Com has dormit estimat Xavi ?. Tens dolors?

Els seus llavis besen el meu rostre ple de llàgrimes, com quasi cada matí. No he pogut ni moure un dit per acaronar un rinxol del seu cabell.

Les meves mans immòbils, els meus braços rígids, i tot el meu cos adolorit, com una estàtua de pedra immòbil, però abatuda.

Com cada matí des de l'accident li he demanat, encara que avui el somni ha sigut bonic, potser degut als derivats de la morfina.

-Deixa’ m morir!. Si m´estimes deixa’m marxar!

Comentaris

  • m'ha remogut[Ofensiu]
    Espurnes | 13-01-2019 | Valoració: 10

    Montserrat que ben escrit m'ha remogut es una maniestació d'una realitat de la vida, que tot sovint esdevé, encara que que es així en volem fugir.
    molt ben expressat des del sentiment de l'ànima.
    Gràcies pel comentari, jo tembé et segueixo perquè m'agrada molt tot el que escrius i aprenc. Abraçada

  • Et renyo...[Ofensiu]

    Montserrat, vull que sàpigues que jo gaudeixo tant llegint un relat com llurs comentaris que l'acompanyen. Aquest de l'escultura ja vaig comentar-te'l uan va veure la llum, només volia dir-te que així com frueixo molt gaudint dels teus relats, no em passa el mateix amb els comentaris que hi deixes als relataires de Relats en català. No pot ser que la gent que et comenta, tot dedicant-t'he unes quantes línies escrites, pel cap baix,, que suposa temps i rumiament... tu els corresponguis amb un apressat i desganat: "m'agrada molt, molt maco!" o tant sols un "escrius molt bé". No! Montserrat, per a dir això val més no dir res, no et sembla?
    T'ho dic perquè ho acabo de comprovar en un comentari que li has adreçat a l'Aleix de Ferrater pel seu magnific poema La Salut. Reflexiona...rectificar és de savis...

  • Brutal[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 04-01-2019 | Valoració: 10

    Renoi Montserrat, quin relat més colpidor! Remous les entranyes del lector i em deixes clavat a la cadira. Però és que realment està molt ben escrit i aconsegueixes l'objectiu de sacsejar al personal. Una forta abraçada i que tinguis una bona entrada d'any.

    Aleix

  • Buufff[Ofensiu]
    Montseblanc | 03-01-2019

    És molt trist això que has escrit. Espero que en aquest cas no vingui d’una vivència real, encara que, per desgràcia, segur que gairebé tots coneixem algun cas similar. La vida pot arribar a ser molt cruel i tu ho has expressat molt bé.

  • Una escultura viva...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 02-01-2019 | Valoració: 10

    Si acaronas el seu rostre i si és ideal per a tu, és que el vol de veritat. Amb bon sentit el teu relat, que està entre fantasia i la tristesa.
    M'ha agradat com ho planteges i és molt sensible.
    Una salutació d'amistat...
    Perla de Vellut

    -Te esperi en la meua pàgina, quan vulgues i pugues...

  • Trist[Ofensiu]
    SrGarcia | 30-12-2018

    Montserrat, això no pertoca a les teves narracions amables i simpàtiques. Això ès molt dur ,dur i molt trist ,trist; real, real Tens molts registres. Segueix així.

  • Romanticisme.[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 24-12-2018 | Valoració: 10

    un relat bonic i trist alhora. Ple de romanticisme i d'un realisme colpidor i tallant. Un bon relats per a llegir a recer de la fe i la confiança. Salut, Nil.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323620 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.