L´EFECTE PAPALLONA MILLORAT

Un relat de: Rubba Bertanero
Cada tarda jugaven al cantó de casa, quan encara es podia jugar als carrers, eren companyes de classe, de jocs, de secrets i veïnes de carrer. Encara que les dues eren molt diferents, s´avenien en els jocs, però, aquella tarda es va produir la “tragèdia”.
A les dues els agradava guanyar, i, la Maria no se´n va poder estar, va fer trampa, la Alícia, que no se´n fiava, la va descobrir. La situació va esdevenir tensa, i la Alícia va llençar la seva profecia carregada de rancúnia:
- Menteixes! Menteixes igual de bé que alguns periodistes….seràs periodista….segur!.
I la Maria, no se´n va poder estar, tot increpant-la li va dir:
- Tens la mirada del polític que es pensa que tot ho sap…seràs política…..segur!.
Des d´aquell dia ja no van jugar més juntes, i, les seves vides van prendre nous camins, cadascuna assenyalada per la “profecia” de l´altra van seguir amb les seves vides allunyades.
Alienes al treball de Edward Lorenz, que havia establert les bases del que en va anomenar “l´efecte papallona”, en que un petit canvi pot provocar un gran canvi, així ho havien fet elles, aquelles rancunioses profecies s´havien convertit en predestinació, un petit canvi que acabava produint un gran canvi….la Maria va estudiar periodisme i va acabar llicenciant-se i la Alícia va entrar a la política, i cadascuna seguia volent guanyar, alienes a la profecia i a “l´efecte papallona” que reciprocament s´havien induït.
Al pas dels anys, estabilitzades professionalment, la vida les va posar una davant l´altra, coses de l´atzar, la papallona…o la vida mateixa. I qui sap si per la rabia que es tenien, la enveja, les seves inseguretats….van aconseguir millorar la teoria de “l´efecte papallona”, van crear “l´efecte escarabat merder” (Scarabeus Sacer), es tractava basicament, d´un cop trobat el punt feble del contrincant, mirar de fer una bola cada cop més grossa, tot difamant al contrari, i, de passada, embolcallar a qualsevol persona que es trobés al voltant. Van descubrir que era una estratègia demolidora per a derrotar al contrari, i la utilitzaven cada cop que se´ls hi presentava la ocasió.
Es van convertir en professionals de la “tècnica de l´escarabat merder”, ajuntaven qualsevol petita bestiesa i n´anaven fent bola i bola, cada cop més grossa i pastifada, fins a convertir-ho tot en una flamant bola de merda.
Ningú les va avisar de que cadascú ha de portar la càrrega que és capaç de moure, i un dia, les dues van acabar sepultades en la seva propia trampa.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Rubba Bertanero

Rubba Bertanero

77 Relats

91 Comentaris

43336 Lectures

Valoració de l'autor: 9.81

Biografia:
Aprenent a escriure.

Disfrutant de llegir.

S´accepten comentaris, (fins i tot si són bons).

xavi6227@gmail.com