Kiroshi o invitació al silenci

Un relat de: angie

Era un bon conversador i a la Masuko li agradava resseguir amb la mirada el seu rostre pàl·lid i madur, sempre amb barba d'un parell de dies, mentre l'escoltava. Els seus ulls eren lúgubrement intel.ligents i perseguien els d'ella cada cop que es movien nerviosos buscant l'horitzó, esquivant-lo. S'encantava fàcilment amb la seva veu però estar al seu costat ja la feia sentir-se millor. El necessitava.
Quan excomunicaven les paraules, en Kiroshi li agafava dolçament la mà, la duia a passejar pels horts i quan l'ofec encastat a l'ànima semblava desbordar-la, ell l'abraçava i restaven així una estona, mentre rodaven les sínies alhora que les agulles del rellotge.
Aquella tarda però, ambdós reaccionaren d'un modus diferent. Un calfred recorregué el cos d'en Kiroshi i s'aturà a l'engonal només veure-la. Intentà dissimular, no volia violentar-la i perdre la seva amistat. Ella havia liquidat una relació d'un parell d'anys que la deixà confusa i acabava vagant sempre per la tristesa somorta, gairebé indiscernible per la resta, amb destí els seus braços.
Diuen que quan et conviden a un silenci com aquest, acabes escoltant el teu propi batec, veus en aquella persona el teu reflex i t'hi mires com si d'un mirall es tractés : et reconeixes. I llavors respires i esclaten petits globus pesants que t'eleven com una ploma i sures.
Se'l va mirar. La Masuko no s'havia sentit mai tan alegre, tan feliç i lliure i, enfonsant-se en el negre del seu iris li digué :
- Fes-me un petó, amic!. El teu silenci m'ha despertat.

Comentaris

  • Amb el pas del temps...[Ofensiu]
    rnbonet | 07-09-2006 | Valoració: 10

    ... breu que precisa el repte, has trobat el moment precís, l'instant que hi queda per sempre al record. Una història simple -això sembla en principi-, quotidiana... I tendra. I amable: Quasi d'un altre temps, doncs rebolicant a la memòria tots tenim l'empremta al cervell deixada per uns llavis.

    PS. La foto, preciosa. És que el blanc i negre és insuperable!

  • Silencis[Ofensiu]
    gypsy | 02-09-2006 | Valoració: 10


    curulls d'eloqüència diuen més que un llarg discurs. Parles d'aquest llenguatge invisible dels gestos i les mirades i enfoques la mirada en una conversa dins l'univers del intangible, que no menys cert o veritable.

    Trobo que aquest és un gran tema, apassionant desde el punt de vista literari i tu l'has tractat amb el punt just de mesura i de contenció.

    un petonàs.

    gypsy

l´Autor

Foto de perfil de angie

angie

199 Relats

1457 Comentaris

277001 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Sóc tan sols un fantasma d'allò que m'agradaria ser, per això em trec el llençol sovint i em despullo entre la prosa i la poesia, per trobar el món que somnio.









El meu correu :angels_torres2@hotmail.com