Justícia poètica

Un relat de: Ivan Bonache
A les fosques, corro per amagar-me, però no trobo cap forat. El terra vibra i unes passes s’acosten inexorablement. Tremolo sense voler, em falta l’aire i no puc pensar amb claredat. Si fos capaç de cridar, cridaria amb totes les meves forces tot i saber que no serviria de res.
De sobte, es fa la llum i quedo encegat. Corro, corro desesperadament per fugir, però la meva fugida em fa encara més visible. Xoco amb les parets cercant una sortida que no existeix i torno a córrer esperant que l’atzar em reservi una escapatòria. Un bram eixordador omple l’aire i sé que jo en sóc el causant. Aquesta bèstia que em persegueix no té cap mena de motiu, jo no he fet res, però sé que no descansarà fins que sigui mort.
Un cop terrible fa retrunyir l’aire al meu voltant. Miro a tots costats en busca del monstre que m’assetja i així poder escapolir-me, però estic acorralat. No sóc rival per a aquest monstre gegantí i els meus precs silenciosos no són escoltats. La meva vida no val res per a ell. Torno a córrer pressentint que la mort està voleiant cap a mi de nou. M’aturo en sec, sense motiu, i canvio de direcció com un llamp i això em permet seguir amb vida uns instants més.
Ja no sé què fer, aquesta persecució s’ha convertit en un joc macabre sense sentit. Defalleixo i estic a punt de rendir-me al meu botxí, però trec forces de no sé on i torno a córrer, perquè córrer i córrer és l’únic que puc fer, conscient de que no puc lluitar, només fugir. Però fins quan? Fins quan podré evitar l’inevitable? El meu cadàver acabarà en una bossa d’escombraries amb les peles de fruites i restes del sopar d’avui. Però amb l’últim alè, mentre les meves potes encara es moguin amb els darrers impulsos nerviosos, em riure a la seva cara perquè quan aquest món s’enruni sota un infern nuclear els meus fills seran els únics que sobreviuran.

Comentaris

  • Quina paranoia[Ofensiu]
    Bonhomia | 29-11-2013 | Valoració: 10

    Deu ser molt bèstia, la fera de qui parles... si dius que només subsistiran els fills. Potser és una paròdia que no he captat. En tot cas he disfrutat.


    Sergi

  • Molt bé Ivan![Ofensiu]
    Eloi Miró | 28-11-2013 | Valoració: 10

    He de reconèixer, que a vegades per tendència jutjo sense cap mèrit. Quan he començat a llegir el relat he pensat: - no! Un altre relat de zombies!! La veritat és que el zombies són un tema, que en general no és que m’agradi gaire, però al final m’ha deixat tot sorprès, no l’entenia fins que he vist algun dels comentaris dient lo de l’escarpat!
    Només se m’acut dir una cosa: felicitats per la originalitat del relat, això si que ha sigut una sorpresa.
    Una abraçada
    Eloi

  • Ho sento IVan![Ofensiu]

    Gràcies per passar-te pel meu relat. La veritat és que no ho havia pensat això de l'escarabat perquè amb això dels temes del terror només penso en monstres estranys ;) La veritat és que l'última frase em va embolicar una mica però ara que l'entenc veig que és molt ingeniosa. NOmés sobreviuran els escarabats :) Felicitats ;)
    Edgar

  • Ens sobreviuran[Ofensiu]
    Carles Ferran | 16-11-2013

    Crec que el relat és prou explícit. Si potser l’acció pot resultar confusa, fins que la reconeixes a la segona lectura, el final és inconfusible: Quina bestiola té la fama mundial de resistir les radiacions?
    No sé si els escarabats poden sentir una sensació semblant al terror, jo diria que es mouen per estrès, per sensació de perill, però que és evident que no poden sentir un sentiment tan elaborat com la por, només l’instint de supervivència.
    Tanmateix, el joc de personificar animals és absolutament vàlid per a un relat, des de les Faules d’Isop. Per tant, bon relat, original i sorprenent. Felicitats.

  • La por entre potes[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 16-11-2013 | Valoració: 10

    Fas patir i d'això es tracta, oi? M'has posat en la situació del protagonista i encara esbufego. Imagino una bestiola empaitada, crec, però sigui el que sigui, aquest final una mica obert dóna força i intriga al relat. M'ha agradat molt i molt. Una abraçada.

    Aleix

  • Una faula de terror animal[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 16-11-2013

    o insector? Has llegit el Joc d'Ender? o has vist la peli que acaben d'estrenar? No tenen res (o no gaire) a veure amb el teu relat, sols per comparar els insectes d'un amb l'altre.

    Diria que veig un escarabat, una cuca, una eixerida, com en vulguin dir.
    Això d'humanitzar a les bèsties té els seus peatges i no sempre és adequat amagar-ne la seva realitat o la seva existència. En el terror és difícil sortir-se'n dels tòpics i ser original també té un preu; hi ha qui no ho entén, tot i ser un gran amant de la ficció.

    Potser li calia algun petit detall al relat per fer més visible al protagonista, un gir al final més evident, que fes de la crítica nuclear un cop de puny més punyent.

    Bona feina!

  • mmmm...[Ofensiu]

    No acabo d'entendre el teu relat. Amb el final m'has deixat bastant confús. De quins fills parla? Una invasió nuclear? I el monstre que la persegueix? No ho sé crec que hauries d'haver respost alguna d'aquestes preguntes perquè sinó el relat em queda molt buit. L'estil en canvi crec que és bastant bo, alguna falteta que es pot arreglar amb el corrector, però bé nimietats. Espero que et sigui d'ajuda i et desitjo sort en la convocatòria :)
    Edgar

Valoració mitja: 10