Judicis

Un relat de: Victre
Cada vegada tinc més clar que al nostre disc dur portem instal•lat, de sèrie, un programa que ens empeny a jutjar al altres sense disposar de la informació necessària per fer-ho.

No dubto que evolutivament parlant, aquest ha estat un programa que ha ajudat a la nostra espècie a predir -i evitar- futures situacions de risc, però potser ha arribat el moment d'esforçar-nos per transcendir-lo.

A mi, m'ha tornat a passar.
Després de prop d'un any desplegant tot el meu arsenal d'etiquetes i estereotips, fa quatre dies i sense veure-la venir, em van regalar una hòstia ben donada. De les que et deixen els dits marcats a l'ànima.

Tal com vaig veure apropar-se a la persona en qüestió, un no sé què a la panxa em va posar en alerta que agafés paper i bolígraf, que em tocava callar i prendre nota.

I va començar a parlar, amb simpatia i molta tendresa.
I tot va adquirir el sentit que -només per mi- abans no tenia.
De sobte, tot va encaixar a la perfecció.
Però sobretot, la conversa em va servir per prendre consciència que a partir d'ara tornaré a intentar, encara que pugui ser dolorós, arrencar-me del cervell aquesta merda de programa, que -amb la meva edat- encara em fa jutjar als altres sense saber-ne ni cinc.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Victre

Victre

191 Relats

178 Comentaris

96480 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Vaig néixer al 1977.
Sóc metge, acupuntor i estic estudiant el grau de psicologia.
En el meu temps lliure escric relats.

Des de que escric, sempre he mantingut una lluita entre mantenir els relats ocults, o fer-los publics. Una barreja entre dubtes, vergonya, i la joia de que altres et llegeixin.

El meu mail és victreespiga@gmail.com

Al blog https://lletresigargots.wordpress.com trobareu tots els meus relats, la majoria amb il.lustracions incorporades.