Joc d'ombres

Un relat de: Josep Maria Basté Framis
És la bellesa de la vida. La vida és un joc entre la llum i les ombres que l’omplen, sempre de moviment. Tant la llum com les ombres a vegades ens poden enlluernar, però també poden ser reveladores. Recorda.
I és que la vida no és un camí ni una carrera, la vida no és un càstig ni un premi.
La vida és un joc d’ombres, només un joc d’ombres enmig de la llum.
No oblidis mai que la llum és el que permet veure les ombres i que les ombres et permeten veure la llum com mai podries veure-la. La boira, la foscor, la claror pàl.lida enmig de la negror… tot acaba sent un joc d’ombres.
Ombres grans o petites, fosques o no tant. Viure és travessar les ombres que juguen al teu voltant. Viure és conèixer les ombres que t’envolten… i no tenir-ne por. Viure és també deixar que et toqui la llum que s’esmuny entre les ombres.
La bellesa de la vida només depèn del seu joc d’ombres. Sí, la bellesa de la vida és el seu joc d'ombres.
Tot acaba sent un magnífic joc entre la llum i l''ombra....

Comentaris

  • Dualitat.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 14-08-2019 | Valoració: 10

    Un profund pensament entre la llum i l'ombra. Perquè si viure és saber conèixer aqueixes ombres que et van donant situacions diverses, cal fer-se la idea que tot està entre les llums i les ombres.
    Bona reflexió amb molta filosofia.
    Una salutació.
    Perla de vellut

    Quan pugues i tingues temps t'esperi en la meva pàgina, gràcies...

  • El joc de la vida[Ofensiu]
    Montseblanc | 10-08-2018

    Ja saps que no m’agraden els relats “interpel•ladors”. Això de “recorda”, “no oblidis mai”...
    Que cadascú faci el que vulgui. Potser sí, que tens raó, i la justa combinació de llums i ombres és la que conforma la vida plena. Però si algú vol només llum, o només ombres, doncs endavant. I si li fan por les ombres (o la llum), doncs molt bé. Que cadascú faci el seu camí i prengui les seves decisions. Cada persona ha de trobar la combinació de llums i ombres que sigui més adient per al seu tarannà. Inclús hi haurà qui serà feliç vivint en l’ombra. Massa llum fa mal els ulls...
    Així que, benvingut sigui el joc! Les cartes són sobre la taula.

l´Autor

Foto de perfil de Josep Maria Basté Framis

Josep Maria Basté Framis

24 Relats

112 Comentaris

21563 Lectures

Valoració de l'autor: 9.63

Biografia:
Hola!

Sóc el Josep Maria, vaig nèixer el juliol de 1964 al barri de Sant Andreu, a Barcelona, on visc actualment. Llicenciat en dret i en filosofia.

Després de llegir molt, fa una mica més de tres anys, quan en vaig fer 50, em va semblar que potser també jo tenia alguna cosa per dir. He publicat des d'aquell moment alguns llibres:"Finestres d'eternitat" (2014), "Amb els ulls oberts" (2015), "El temps espiral" (2017), "La vida entre línies" (2017) i "Instint de vida" (2017) (que també ha aparegut en castellà).

A finals del 2018 m'han publicat el llibret "Viure a la intempèrie", que també recull alguns dels meus relats que hi ha en aquesta pàgina (i molt més). I avui (5 de febrer 19) ha aparegut un nou llibre (mes aviat llibret també). És ben cert que el cor sempre té nous colors i territoris que esperen ser descoberts. Es titula "Història d'una llàgrima" (Pagès Editors).

Moltes gràcies!

Aqui em podeu trobar a la vostra disposició, de veritat: jbastef@uoc.edu