Jo, vosaltres i els meus secrets

Un relat de: fraruro
Ara que em jubilo és hora de destapar els meus secrets professionals. Tots em coneixeu per les meves novel•les romàntiques barates. Molts de vosaltres us heu passat mitja vida rient-vos dels meus llibres i de mi tant a la meva cara com a la meva esquena. Ara us estareu preguntant a quins secrets em refereixo. Es tracta de com escollir una portada amb una noia molt escotada i un posat ben sensual?
No. Em refereixo a un altre tema. Molts de vosaltres heu tret pit tota la vostra vida ensenyant els vostres premis literaris. Ara em toca a mi. Quins premis literaris? Molt senzill. Els que he aconseguit amb un dels meus pseudònims.
Ja veig per les vostres cares que he aconseguit portar els meus secrets amb molta discreció. Un dels meus pseudònims ha guanyat més d’una vintena de premis. No em mireu així! Ara que ja tinc més de setanta anys, la mitjana és d’un premi cada tres o quatre anys. Us pregunteu com és que mai m’heu vist recollir-ne cap? Tenia llogada a una persona que es feia passar per mi.
Hi ha una altra part de mi que està gaudint veient com desapareixen els somriures de les vostres cares. És un tercer pseudònim. Més d’una vegada, amb aquest pseudònim he estat anomenat iconoclasta, inconformista i altres adjectius per la gent més conservadora. Fins i tot m’han arribat a dir que utilitzava a la societat com a sac de boxa. En canvi, altres persones estaven encantades amb aquesta faceta meva. Com a curiositat, he estat més lliure, sincer i autèntic amb aquest últim pseudònim que en qualsevol altre llibre meu. Òbviament, cap d’aquestes obres ha rebut mai un premi. Els llibres premiats sempre han estat retrats dolços de la nostra realitat. Per la meva part combativa, una bona part dels vostres premis han estat aconseguit amb històries plenes d’estereotips que no reflexaven de manera fidel la realitat. Ho sé perquè jo també ho he fet d’amagatotis.

Comentaris

  • Les representacions[Ofensiu]
    romaní | 16-12-2010 | Valoració: 10

    Ser molt conscient de totes les mentides que hom diu al llarg de la vida. Fer-ne d' aquesta una representació i no perdre's sí que és un SECRET.
    M' ha agradat molt. De VERITAT.

  • Ho he de dir[Ofensiu]
    mimí | 12-12-2010

    M'ha agradat molt la idea d'un escriptor amb diversos pseudónims.