Jo també hi penjaria sabates

Un relat de: Rita O'Neal

Enlairo mots per als gegants de ferro escopidors de fils que m'emboliquen les estrelles i, circumdats per erms oasis, s'escampen al llarg de camps i boscos.

Mentre els dimonis metàl·lics dormen, les grues apedacen el que serà una xarxa de problemes.

I els van penjant guarniments a les banyes, com si fossin arbres de Nadal: cordons de memòria que creuen camins que, en el camp, van per fora, però a ciutat van per dins.

Els meus ulls recullen, tal com un tresor, les miques de cel tallades per segments negres i els triangles escalens en els que es converteix la lluna.

També se m'encomana la son del món, sóc reina de la mandra i de la por, però si jo hagués de fer el primer pas...


JO TAMBÉ HI PENJARIA SABATES!


Photobucket







Comentaris

  • progrés, tecnologia, maquinària,indústria[Ofensiu]
    Mena Guiga | 07-04-2012

    són mots feridors. Amb tot, hi són i, segons la visió integral, res és jutjable. Tot té alguna raó de ser. I a vegades és per canviar la maner en què aquesta raó es mostra. A mi tampoc m'agraden les antenes telefòniques que regalen ves a saber quines malalties als cervells amb ones diabòliques, o les torres d'alta electricitat -ben alta- . Sense cotxe, tele o mòbil...estaria la gent d'ara, avui?
    No cal enyorar temps passats, que cada temps té el bo i el dolent.
    No cal ser egòlatres del nostre temps, tampoc.
    És aquesta suma que abarca l'abans i l'ara i que ens ha tocat, als humans d'avui, de tenir consciència perquè és a les nostres mans moldejar-la, pel bé dels que quedin.
    Ens cal una cultura de l'esforç, la responsabillitat, l'obligació ben entesa, l'amor i l'humor, crec jo. Gens fàcil. No cal un vel tapant els ulls: hi ha un engratge anihilador molt fort. Consum, progrés, tecnologia,....tot allò del títol. I els valors colgats.
    Hi ha feina. Sobretot si es tenen fills.
    I jo en tinc tres!

  • Jo també hi penjaria sabates...[Ofensiu]
    Xantalam | 28-04-2009

    si canviessin el meu paisatge, què més podem fer?

    Et deixo el comentari que li vaig fer al teu poema, ja fa uns quants dies...

    Amb la fotografia ha quedat preciós!!!

    Prosa poètica amb un clara al·lusió-protesta contra la MAT, on has sabut introduir elements poètics (metàfores, rimes, sonoritats) en un context referencial difícil i amb una al·lusió final a les sabates com a actitud irreverent. Bona creació.

    Una abraçada, Rita,

    Empar

  • Així... jo hi seguiria penjant moltes i moltes sabates[Ofensiu]
    llamp! | 27-04-2009 | Valoració: 10


    Fantàstica composició i preciosa foto amb text incorporat sobre un tema tant espinós com ho és la MAT (Molt Alta Tensió).

    llamps!