Jo sóc Maria de Magdàlia i ... m'han matat l'home !.

Un relat de: La Banyeta del badiu

Jo sóc Maria de Magdàlia i ... m'han matat l'home !.

Ho pregono als quatre vents, que tothom se n'assabenti !han torturat i matat a un home bo.

Un home que va saber fer aflorar de dins nostre tot el bo i millor de nosaltres. Un home que mai va fer mal a ningú, al contrari, ell ho va donar tot als demés, fins i tot el do més preuat que tots tenim : LA VIDA.

Era un home que ens va ensenyar a fer un món millor, sensa injustícies, guerres ni esclavitud. El seu missatge era que ens estiméssim als uns als altres com ell ho feia.
Un home de pau, que volia justícia per a tothom, senzill, recte i temerós de Déu.

Ell es va fixà i compadir de mi, una dona menyspreada per la vida i els homes. Em tenia encisada l'ànima i els cos.

Jo vaig ser la seva primera deixebla, la més estimada.

Vaig estar amb ell els tres anys que va durar la seva vida de testimoniatge.
Jo ho veia tot, ho sentia tot, sempre darrere seu, mirant i escoltant.
Jo era la seva ombra silenciosa, el seu suport.

Jo sempre hi era, en les noces de Canaà, en el repartiment dels pans i els peixos, en el sermó de la muntanya, guarint malalts. Jo prenia nota de tot aixó i ho guardava dins del meu cor.

Entre tots me l'han matat !, romans, jueus, i jo ... no he pogut fer res !.

Jo era la Deixebla Estimada, jo sóc l'autora del Quart Evangeli.
Jo sóc l'autora, la persona que ha vist i ha viscut els esdeveniments i les vivències.
L'autora és la persona que plasma el text, no necessàriament cal que ho faci fixant la ploma en el papirus.

Jo sóc l'Evangelista, el testimoni ocular.

En el meu temps, ser dona era no ser res i menys jo que havia estat una dona pública. Si l'Evangeli l'hagués escrit jo, no haguessin fet cas del meu testimonistge, per això li vaig demanar a Joan que ell ho fes per mi.
Ell va plasmar les lletres, però jo li vaig explicar amb l'ànima ,tot el que vaig veure i sentir.

Me l'han matat !, i ... jo no he pogut fer res.

L'hem hagut de despenjar de la creu... aquell cos d'home jove, sa i fort , ara era un manyoc de carn esgarrinxada ... no sé... no sé si podré suportar aquest dolor tan intens !.

El seu cos ja reposa en un sepulcre nou, blanc, net, per estrenar, però... un sepulcre!. Me l'han matat !.

L'hem anat a veure, la pedra de l'entrada, no està en el seu lloc, l'han moguda. Han entrat ?, l'han profanat ?.

NO, ell no hi és i el mantell que portava en el cap, està doblegat amb molta cura.
Ell ja ho va dir : - Destruiré el temple i en tres dies el tornaré a reconstruir -.
Ara ho entenc. ELL ÉS VIU !.

La seva doctrina s'escamparà com llavor que dóna bon fruit.

HO PREGONO ALS QUATRE VENTS, L'HOME QUE VAU TORTURAR I MATAR, ERA EL MEU HOME !... I HA RESSUSITAT !!!!.









Comentaris

  • gracies...banyeta[Ofensiu]
    Manuel de Lino | 06-10-2005 | Valoració: 10

    Acabo d'arribar del Africa Subsahariana, allà ni fa fred ni calor, simplement, allà se és, i m'he recordat de tu, pq?, potser pels coments dels relats?, no ho sé.
    He estat a Jerusatlhem, passejat pels seus carrers, i he vist a Maria ( la de Magdala) , i t'asseguro que n'hi ha moltes.
    Et voldria donar una cosa, una petita tonteria, que en seria del mon sense éstes petites coses, una pedreta del lloc on va caminar la Maria. Potser la veuries tacada de sang, i rentada en llàgrimes de dona. Se que et faria feliç.
    Pero no vull ser pesat.
    Reb una forta abraçada per tu i els teus.
    R.A.

  • n'hi ha qui diuen[Ofensiu]
    Shu Hua | 21-07-2005

    que M.Magdalena no va ser cap prostituta (es mes, diuen que enlloc de la Biblia ho posa) i que va ser l'esposa legal de Jesus, amb descendencia i tot, i que seria ella el Sant Grial. La primera noticia la vaig tenir en llegir el codi da vinci i des d'aleshores he anat buscant per internet i m'he trobat tot una colla d'articles i idees ben interessants. Per aixo he triat aquest relat per respondre't. M'interessa la teoria que diu que primer vam tenir una Gran Deesa, la Grn Mare, Creadora de tot i que, amb el sedentarisme i les feines mes dures del camp, ens vam anar tornant masclistes. Sisplau, no et prenguis aixo que dic malament, al meu mode de veure, no empititeix gens ni mica la figura de Crist , ans al contrari. Si no, per que segueix viu el seu missatge?

    Respecte a la correspondencia (no se que passa que no tinc accents) que sembla que acabem d'iniciar, em sap molt de greu el que m'has explicat, pero estic molt contenta per com t'ho has pres. La vida te camins insondables i no sabem mai on trobarem la felicitat. Pero tinc el pensament que, amb menys politics que fan lleis estupides, seriem tots mes feliços.

    Una abraçada molt forta
    Gloria

  • Conxa Forteza | 06-06-2005

    si em llegeixes supos que parles de la Montse i la Marta Janer, lis dones una abraçada de part meva, la meva filla ja te 25 anys i el petit el fill d'en Josep Maria en te 16, veig que em coneixes, també una abraçada per tu.

    Conxa

  • molt bo[Ofensiu]
    jacomar | 06-06-2005 | Valoració: 10

    Banyeta ets molt bona escriptora, , m'agradat molt,
    jo també soc badalonina de micacos i badius
    i també en tinc un de badiu, ara ple de flors i plantes.
    a la Conxa Fortesa, la conec, i també a les seves cunyades, encara que no viuen ja en el carrer dela Mercè.
    No se si la Conxa ho podrá llegir aixo, si es que si, li envio una abraçada de la Marta I La
    Montserrat, veines de la seva ex sogre.
    Com está la teva filla? ja deu ser tota una dona veritat?

  • Maria de Magdala[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 02-06-2005

    Quan he dit que Maria Magdalena era jueva partia del relat de la Banyeta que la feia la dona de Jesús, hi ha qui diuen que Sant Joan era fill d'ells dos, segons els jueus només és jueu qui ho és de part de mare, llavonçes si Sant Joan era considerat jueu és que la seva mare també ho era. Sempre parlant a partir de la ficció del relat i de les coses que es diuen voltant aquestes figures.

    El meu comentari referent a que els jueus havien matat a Jesús, és una constant dins l'antisemitisme, jo com a descendent de jueus de Mallorca, el anomenats xuetes,encara després de 600 anys d'haver-nos convertit és un argument que s'ha emprat per discriminar-nos, ho he sentit massa vegades i a la cara ... per això estic una mica "tocada" amb aquests tema ..

    Gràcies Banyeta per el teu comentari al meu relat, jo he viscut a Badalona i també teniem badiu, al carrer de la Mercé ..

  • Discrepo [ com pots comprovar]peròp m'agrada ![Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 01-06-2005 | Valoració: 10

    M agdala, ( antiga ciutat de Palestina, a Galilea, prop del llac Tiberiades. Lloc de naixement de Maria de Magdala. El nom actual es Migdal ) no en saben gaire coses més, l'enciclopèdia catalana - La Gran - no en diu res. La seva ubicació prop del
    llac ens permet pensar que gaudia i potser gaudeix encara avui d'un clima mediterrani, molt similar al de la mateixa ciutat de Roma ; aquesta circumstància ens dona peu alhora a plantejar-nos Magdala com un lloc on molts del romans que tenien responsabilitats en l'administració d'aquells territoris, i tenien la seva casa, o almenys una casa on retirar-se a
    descansar en els seus períodes d'esbarjo.

    Maria, dita la Magdalena, es una figura bàsica en la tasca evangelitzadora de Jesús, no òbviament al nivell dels 12 escollits, però si juntament amb d'altres persones, en el suport
    econòmic i logístic al Mestre i als seus deixebles, el paper de les torres, sol ser més ensalzat que els dels fonaments, sàpiguen tots plegats, que les unes només poden existir si les altres aguanten.

    Enlloc sens parla de Maria Magdalena en termes que ens permetin afirmar la seva edat, hi ha però una constant, es una de les companyes habituals de Maria, mare de Jesús, tenim doncs una informació que ens dona peu a imaginar-nos que aquesta afinitat
    podia venir de que ambdues tenien una edat semblant, propera als 50 anys, i fins i tot, que també en ambdues es donava la situació d'ésser vídues en primeres noces.

    No hi ha cap afirmació de que Maria Magdalena fos - o no - jueva, Mt 4,23 i següents en relació a Llc 8,2, ens permet formular la tesis de que Maria Magdalena es d'ascendència
    romana, vídua amb recursos econòmics ,que posarà en endavant a disposició permanent de Jesús i els seus deixebles, com a conseqüència de la seva conversió. En el text es diu que li havien sortir set dimonis, - avui sabem que les malalties d'origen nerviós i/o mental per la mentalitat d'aquella època, eren dimonis que tenien les persones dintre dels cos - la vida de Maria Magdalena fins a la trobada amb Jesús devia haver estat un patiment continu que veurà el seu final amb la guarició, aquesta es la causa primera de la conversió de Maria Magdalena, la seva pròpia sanació ; el posterior seguiment de
    Jesús , la seva presència en el miracle de la multiplicació dels pans i dels peixos, l'escolta atenta i admirada del sermó de les benaurances , portaran Maria Magdalena al costat de la Creu, on - una vegada més - farà costat a Maria, mare de Jesús en el seu dolor.

    Maria Magdalena tindrà un paper excepcional en la resurrecció, serà testimoni presencial- el primer - que veurà a Jesús, seva es l'exclamació rabuni , (Mestre )quan Jesús la crida pel seu nom .

    Jesús atorga un paper principal a les dones en contra del sentiment generalitzat a l'època de considerar-les únicament objectes de dret i no subjectes. Recordem el paper mediador de Maria en el miracle de les Noces de Qana, aquí s'inicia aquest paper que la pietat popular associa a Maria, la d'intercedir davant Jesús. En la resurrecció i contra el costum que recull Mt. 18,16 tota qüestió ha de ser resolta per la declaració de dos o tres testimonis, tenim el testimoni d'una única dona, el que no li dona cap valor en el món jueu, alhora que reforça justament per a nosaltres , la creença en la resurrecció, que
    no es desenvolupa seguint uns protocols normalitzats, - avui en diríem standars - sinó que confirma aquest paper rellevant de les dones, en la persona de la Magdalena.

    La pietat popular adjudica un paper evangelitzador a la Magdalena, que no estem en condicions d'afirmar ni de negar. La presència silenciosa i discreta de la Magdalena , sempre al costat de Maria, mare de Jesús, recolzant activament l'acció
    evangelitzadora del Rabuni, te ja, almenys per a mi , una força que justifica sobradament la seva declaració de santedat.

    Maria de Magdala, la Magdalena, es l'exemple palès de tantes i tantes persones, que d'una manera callada, quasi anònima, fan el que cal fer, sense demanar res, sense esperar res, deixant-se guiar únicament per la gràcia de Déu.

    (C) ANTONIO MORA VERGES

  • Els evangelistes son 4[Ofensiu]

    Els Sants Evangelis son quatre i els van escriure:
    St. Mateo, St. Marc, St. LLuc i St. Joan.

    En el meu relat que ES FICCIÓ, Maria de Magdàlia és la Deixebla Estimada ( en Els Sants Evangelis el Deixeble Estimat en St. Joan ), ella, EN EL RELAT , QUE ÉS DE FICCIÓ , és la que va éscriure el quart Evangeli , ella el va redactar i Joan el va escriure.

    Gràcies a tots i per tot. Petunets.


  • Conxa , , , ,[Ofensiu]
    Manuel de Lino | 01-06-2005 | Valoració: 10

    Deixa anar, si els judeus van matar a Jesus, centremos en el relat, i no li donesim mes voltes.
    M'agradat te "salero" es un estil el Codi D'a Vinci per en catala i la veritat mes literatura i menys tonteries que despres ens queixem del que ens diuen.
    Una forta abraçada a les dos, i perdoneu si vos he ofes en algo que he dit,
    R.A.

  • només dues cosetes ...[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 01-06-2005

    serà el 5é Evangeli, el Nou Testament són 4 Evangelis ..
    i segona quan dius que romans i jueus han matat l'home de Maria de Magdala, no oblidis que Yeshua de Nazaret era jueu i na Maria Magdalena també ... no és bo generalitzar amb el tema de que els jueus varen matar a Crits, això ha duit molt de problemes, varen convertir el poble jueu en un poble deicida i veig que encara dura ....

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de La Banyeta del badiu

La Banyeta del badiu

150 Relats

452 Comentaris

179916 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Badalonina de soca-rel.
Amb ànima de Palamosina.

web. importans per mi :

www.hospitalitat.org
Ajuda al nostre proïsme sensa paternalisme.

www.altarriba.org
www.protectoramataro.org

Ajuda als amics de 4 potes, ens estiment desinteresadament, Ells també tenen sentiments. :-)


M.Pilar Rovirosa i Sánchez.
- La Banyeta del badiu -