JA SOM EL QUE SOM! (proclama)

Un relat de: Persona

JA SOM EL QUE SOM... I QUE SI NO INDEPENDENTS! I AIXÍ EM DONO EL GUST DE PROCLAMAR-HO:


Ciutadans, persones de tots els pobles que lliure, plena i voluntariament així ho vulgueu,

Interpretant el sentiments i els anhels del poble que ens vol atorgar la representació de la seva voluntat, PROCLAMO, LA NOSTRA, DE TOTS I CADA

UN@ REPÚBLICA.

En fer aquesta proclamació, amb el cor obert a totes les esperances, ens conjurem i demanem a tots els que vulguin lliurement que es conjurin amb nosaltres per a fer-la prevaler pels mitjans pacífics i civils, que siguin, encara que calgués arribar al sacrifici de la pròpia vida.

Tot aquell, doncs que pertorbi l'ordre de la NOSTRA naixent república, serà considerat com un agent provocador i com un traïdor a la Pàtria.

Esperem que tots sabeu fer-vos dignes llibertat que ens hem donat i de la justícia que amb l'ajut de tots, anem a establir.

Ens "apoiem"(com la proclama original) en coses immortals, com son els drets de les persones,i dels pobles i morint si calgues, ja que tard o d'hora es segur que ho farem, entenem doncs, que paga la pena fer-ho be i/o de gust, i/o amb el més minso disgust, possible... , ei! si pot ser que tingui gràcia, doncs millor. No podem perdre.

En proclamar la nostra república, fem arribar la nostra veu a tots els pobles d'Espanya, França, Itàlia ,d'Europa i del món. Demanat-los que espiritualment estiguin al nostre costat i en front de qualsevol institució que no defensi integralment la democràcia i tots els drets de tots i cada un de nosaltres, i els oferim aportar-los tot el nostre esforç i total emoció del nostre poble renaixent, per afermar la pau internacional.

PER LA NOSTRA REPÚBLICA !!!! Per totes les persones i els pobles que es vulguin integrar i també pel que els que no, per la fraternitat de totes les persones i pobles, Germans, sapigueu fer-vos dignes de tot el llegat que comporta la personalitat, del que la ciència contemporània reconeix, tot i ésser modestament imperfecta, unànimement com a cultura catalana.

Ah ¡...i sobre tot: de país petit, econòmicament inviable i sense possibilitat de fer una lliga de futbol i una "quiniela"digna, i /o pendent de que no se sap quins gran poders i/o grans Barrufets ens donin cap taxa, instància beneplàcit, mercè o permís, RES de RES.


Au! ja hi som! ...A treballar! que a RC, tenim molta feina per gaudir i a TOT l'univers, infinit i lliure de tota mena de limitacions més o menys artificials, manies, assetjos, matons, queixes, patums deus i reietons ,encara més.

I per damunt de tot:

boºoºoºoºoºoºoºoºoºoºoºoºoºoºoºoºoºndiaªaªaª!!!!! que es diumenge i se'ns fa tard!Comentaris

  • Si aquest relat...[Ofensiu]

    Si aquest relat és un dels teus preferits, em va molt bé per desitjar-te... Bones Festes

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Persona

Persona

361 Relats

156 Comentaris

107040 Lectures

Valoració de l'autor: 9.84

Biografia:
Una Persona


No es alta ni baixa
Ni home ni dona
No es gran ni petita
D'on ve no se sap
A on va , qui l'atrapa.

No es ric ni tampoc es pobre
A que es dedica, tan fa
Ni el càrrec ni, quan guanya
Si es creient , o no
Ni a qui vota, no es extranya.

No us en féssiu servir
Tampoc res no mana
No es fama el dit
Tampoc us enganya.
Ni es deleix per ferir.

Una pedra existeix. No te rés a dins, vull dir, la pots trencar i ho veuràs tot. Si trenques una pedra, rés no canvia, rés no es destrueix, fins i tot fent-la miques, és la mateixa pedra. Però si trenques una persona, d'immediat, quelcom immensament valuós desapareix.

Diuen que ho va dir un tal Rajneesh Chandra Mohan Jain , qui es deixava anomenar entre d'altres cosses Osho.

Els drets, la base dels deures. MAI a l'inrevés...

Tinc dret, a la vida, a viure omplert i mogut per uns ideals que busquin una comprensió més profunda de la veritat, una llibertat més gran per a l'ésser humà, i una vida vida millor.

Tinc dret a viure sense haver d'amagar aquests ideals. Tinc dret a manifestar-los en públic i a no ser perseguit, ofès o rebutjat, per ells.

Tinc dret a canviar els meus ideals, quan jo amb llibertat ho decideixi; empès, tal vegada, per una visió més àmplia de la veritat. Ningú no em pot impedir de canviar-los en qualsevol moment de la vida.

Tinc dret a proposar, que no imposar, aquests ideals als meus fills, com també tenen dret tots els pares i mares del món d'ensenyar als fills els seus punts de vista i el propi estil.

Tinc dret a no ser considerat un boig , un fanàtic o un integrista, només a causa dels meus ideals, per part d'aquells que viuen buits de somnis i de lluites, i que no pensen ni reflexionen sobre la vida, el comportament i la natura.

Tinc dret que la meva visió de la realitat sigui respectada; i que la meva persona, pel fet de viure enamorat d'uns ideals, no sigui ofesa, prejutjada, perseguida, dominada o ignorada.

Tinc dret que els meus ideals puguin oposar-se radicalment als valors tradicionals i a les creences establertes, amb vistes a una llibertat més gran per a totes les opcions i a una recerca sincera, objectiva i oberta, de la veritat.

Tinc dret que els meus ideals siguin diferents, i fins i tot provocadors o insòlits, a la llum del pensament d'algú.

Tinc la obligació de respectar els ideals dels altres, encara que em resultin molests, incomprensibles o desagradables. Els meus ideals no són superiors ni inferiors, són els meus.

Tinc la obligació de ser fidel a la meva consciència, i de no renunciar als meus ideals per por al que pugui pensar la societat o les persones que estimo.

Tinc l'obligació de no posar mai el valor dels meus ideals per damunt del dret a la vida i a la llibertat de cap persona.

Tinc l'obligació de no imposar mai els meus ideals, ans exposar-los i proposar-los per la via dels diàleg i la pau.

Tinc l'obligació de fonamentar els meus ideals damunt l'exercici de la raó, del cor i del be; i de rebutjar, en ells, com a doctrina o com acció, la violència i les sensacions i sentiments negatius.

Tinc l'obligació de posar els meus ideals, i les seves conclusions, al servei de tota persona humana; i de viure i comportar-me de manera coherent amb aquests principis.

Avui encara conservo aquell paper rebregat; el mateix paper. De vegades el toco i l'ensumo; fa olor de llibre noble. aquesta olor em suggereix paraules i frases, i no puc evitar de posar-me a escriure.


Jeremias Soler "Els peus dins l'escuma" 2002. Relataire d'aquesta web.