Ja estic fart de la Cadena COPE, i de l'odi que promou. (Carta a la Conferència Episcopal Espanyola).

Un relat de: Joanjo Aguar Matoses

CARTA A LA CONFERÈNCIA EPISCOPAL ESPANYOLA


Alguna vegada he escoltat la COPE en casa, quan la posa ma mare, i cada vegada em crema més per dins. S'ha tornat insuportable.

Molts programes i informacions d'eixa emissora de ràdio tenen un caràcter ofensiu i discriminatori contra Catalunya, i promouen un odi quasi irracional cap als catalans. Un odi que sembla que tinga unes arrels ancestrals, de tant profund que és.

I JO JA N'ESTIC FART.

He vist que en esta pàgina web << http://www.eltriangle.info/ >> s'estan recollint signatures amb tal d'enviar-li-les a l'arquebisbe de Tarragona (president de la Conferència Episcopal Tarraconense) per a què expose el nostre malestar davant la Conferència Episcopal Espanyola i faça pressió, a veure si poden tirar fora de la COPE a Federico Jiménez Losantos (l'abanderat anticatalanista per excel·lència).

Després he pensat que, a més, podríem enviar-li directament algunes cartes a eixe arquebisbe, per a dir-li què opinem i què sentim cadascú sobre aquest tema a nivell personal. La seua adreça es troba a la llista de:

http://www.ciberiglesia.net/red/diocesis_esp.htm


Finalment, i acabant-ho d'adobar, qui vulga també li pot transmetre la seua queixa a TOTS els bisbes de l'Estat Espanyol, i ¿per què no? a la mateixa COPPE, que és la causant del nostre malestar.

Les seues adreces es poden recollir en estes pàgines:

http://www.cope.es/
http://www.ciberiglesia.net/red/diocesis_esp.htm
http://www.archivalencia.org/guiadio/obispados.htm


(( NOTA: Això d'enviar-los un missatge a tots alhora és senzill. Només cal seleccionar la llista d'e-correus separats per comes, dur-la a memòria (CTRL+C) i apegar-la (CTRL+V) en el requadre d'enviaments amb "Còpia" o "Còpia Cega" del nostre correu. Si la llista resulta massa llarga per a un sola remesa, la podem dividir en vàries parts. Depén de la capacitat de cada proveïdor d'e-correu. El meu sí que m'ho permet )).


A veure si li podem llevar un poc de pressió a l'olla i aconseguim, per fi, respirar una mica més tranquils. (Sense tant d'anticatalanisme ambiental).

Bo. Ens veiem.

Sueca, 12 d'octubre del 2005.
Joanjo Aguar Matoses.

(PER FAVOR, REENVIEU TOT AÇÒ A QUI US SEMBLE CONVENIENT. MOLTES GRÀCIES).


Ací teniu la carta que he enviat a tots els bisbes i a la COPE:
___
Títol: Deixeu d'atacar als catalans, a través de la COPE. (Carta a la Conferència Episcopal Espanyola).
De: "Joanjo"
Data: Dissabte, Octubre 22, 2005 3:00 am
Còpia cega: arqtarrag*****@****.** (més)
______

CARTA A LA CONFERÈNCIA EPISCOPAL ESPANYOLA
(Deixeu d'atacar als catalans, a través de la COPE)


Sueca, 12 d'octubre del 2005.

Hola, em diuen Joanjo Aguar Matoses i soc de Sueca, un poble que està a 32 quilòmetres al sud de València. Alguna vegada he escoltat la COPE, una emissora de ràdio que financia (o que manté) l'Església Espanyola, i vull que sapigueu una cosa: JA N'ESTIC FART.

No m'agrada gens l'actitud d'eixa cadena a l'hora de parlar de Catalunya i dels catalans. Jo soc valencià, i em sent identificat amb els meus veïns de territori i germans de llengua i de cultura. I cada vegada se'm fa més difícil suportar els insults, discriminacions i agressions morals que es profereixen des de l'esmentada emissora cap a eixes persones.

A més, no es tracta d'un fet puntual o d'una ràfega passatgera d'anticatalanisme. No. Ja fa molts anys que la COPE es dedica en cos i ànima a sembrar odi i enveja dins d'Espanya contra aquest poble. Dia a dia, gota a gota, sense interrupció. I, certament, eixe flux continu va calant (ho vulguen o no) en la ment de molts espanyols. Mentre el resultat entre els catalans i els seus amics no és altre que el d'encendre'ns d'indignació i fer-nos bullir la sang fins a límits insospitats. (Mala cosa, per a tothom).


Segons els de la Cadena COPE, ells volen que Catalunya forme part d'Espanya. Però, ¿quin espanyolisme és aquest que defén a capa i espasa la unitat de l'Estat, alhora que no deixa d'insultar i desacreditar a un dels seus territoris, com és el català? I, damunt, amb unes paraules que trasllueixen una profunda rancúnia, mortal i obsessiva (quasi ancestral), contra els seus habitants.

Si jo fos ciutadà de Catalunya, després d'escoltar com parlen de mi a eixa ràdio, se'm llevarien totes les ganes de ser espanyol, i demanaria de seguida la independència. De veritat.

No sé a qui volen convéncer amb els seus discursos. ¿Als que no són catalans? ¿Als espanyols de la meseta? ¿Per a què? ¿Què ansien? ¿Una invasió militar en terres catalanes, o què? (¿Una altra més?) Quan sents per l'altaveu a Federico Jiménez Losantos (i altra gent per l'estil), esta és la idea que deixen entreveure. I, si no és això, ¿què és? ¿On volen anar a parar? ¿Què pretenen des de la COPE, exaltant els ànims de la manera en què ho fan?

Es dediquen a fomentar un conflicte innecessari i artificial. Anuncien la vinguda d'una nova guerra civil, i el pitjor és que estan incitant a què esclate. Una guerra, o un genocidi contra els catalans. De tal magnitud és la rancor que promouen, i amb tanta constància. Tanta que, de vegades, em recorda la "RÀDIO DEL PODER HUTU" (Radio Mille Collines), una de les instigadores de la gran matança a Rwanda, en 1994, amb quasi un milió de morts. (¿Heu vist la pel·lícula "Hotel Rwanda"? Està molt bé).

En ocasions, em pregunte: ¿Això d'amenaçar amb l'ús de la força, per part de l'exèrcit, no és una altra forma de terrorisme? Sobretot quan, aquell a qui et dirigeixes, no està empunyant cap arma. ¿O és que el nombre de vots democràtics també es considera armament? (¿De destrucció massiva?)


Em sembla una autèntica vergonya que l'Església Catòlica estiga pagant una emissora de ràdio tant radical i extremista.

L'Església és una institució que, en teoria, hauria de vetllar per la pau, la concòrdia i la convivència mútua. Però el seu mitjà de comunicació més emblemàtic fa tot el contrari.

Si després passa alguna desgràcia, ¿qui s'encarregarà de consolar a la gent? ¿Els mateixos que hauran contribuït a provocar-la?


Jo voldria demanar-vos, per favor, que intercediu o que feu força per a què, d'ara endavant, la COPE modere el seu discurs. Que siga tant espanyolista com vulga, però que deixe de clavar-se amb els catalans i de menysprear-los de la manera en què té de costum. ¿Val?

I, en cas que alguns treballadors de la cadena no accepten eixes condicions, si no poden ser moderats i opten per seguir avant amb les seues proclames irritants i exacerbades (quasi apocalíptiques), com puguen ser Jiménez Losantos, César Vidal i els seus col·legues; aleshores caldria considerar seriosament la finalització dels seus contrats. El que siga necessari, amb tal de no continuar fent mala sang entre la gent, ni fomentant l'hostilitat entre veïns. (Hostilitat que podria tindre conseqüències imprevisibles. I que patiríem tots alhora).


Per favor, comuniqueu el que us he dit o reenvieu esta carta a qui cregueu oportú, ¿d'acord? Us ho agrairia molt. A veure si podem evitar mals futurs.

Espere que es tinga en compte la meua opinió, i que faça reflexionar una mica a algú (per poquet que siga).

Bo. Que us vaja tot bé, ¿eh?

Ens veiem.

Joanjo

___

FRAGMENT D'UNA ALTRA CARTA RELACIONADA AMB AQUEST TEMA
(ENVIADA AL MEU COSÍ JAVIER (que ja quasi és capellà)).
_
Títol: Javi, li he mostrat la teua carta a Nicolau Serra (només a ell), i li ha agradat.
De: "Joanjo"
Data: Dissabte, Octubre 22, 2005 6:29 am
A: javi***s@****.***
____
(...)

Tu no sols fiar-te d'algú que predica una cosa i que, després, no dóna tot l'exemple que seria necessari. Mira, un cas pràctic: Llig-te l'altra carta que t'he enviat esta nit, sobre la Cadena COPE i l'Església. I comprova-ho tu mateix, escoltant eixa emissora ràdio. (Sobretot a Jiménez Losantos i a César Vidal). A veure què et sembla.

Segons ells, Espanya està a punt de trencar-se (com si per això s'anés a acabar el món). I tot per culpa dels catalans. O del 88% d'ells, segons indica la representació al seu Parlament, amb la recent aprovació del Nou Estatut Català.

Estem referint-nos a una representació parlamentària que prové de vots totalment democràtics. I, damunt, trobant-se Catalunya absenta hui en dia d'un terrorisme independentista, com el d'Euskadi. (Ja fa molts anys que van acabar amb els terroristes de "Terra Lliure"). Doncs, així i tot, els de la COPE presenten als catalans com a poc menys que dimonis.

I, ¡vaja, quina casualitat!, resulta que a la COPE li paga (o la manté) l'Església Catòlica Espanyola, però esta no fa res per a què l'emissora modere el seu discurs. Li deixa, si no és que l'anima, a què continue creant rancor i crispació entre els oients espanyols envers els catalans. I els catalans, o traguen com a borregos, o cada vegada estan més calents pel tracte que reben des d'eixa emissora. (I no només els catalans. Jo també m'encenc cada vegada que escolte els disbarats i exageracions dels seus locutors).

Esta situació no pot tindre conseqüències positives. Ni un bon final.

¿I això ho permet l'Església i tots els catòlics? ¿No volien difondre sempre un missatge d'amor i de pau? ¿Què fan els seus mitjans de comunicació? ¿¿Què està passant ací??

CONTRADICCIONS A TOPE. I MOLT GREUS. ÉS NORMAL QUE MOLTA GENT NO ES FIE DE L'ESGLÉSIA CATÒLICA. (JO TAMPOC HO FAIG).

(...)

Sueca, 18 d'agost del 2005.
Joanjo Aguar Matoses.
___

Comentaris

  • Fotos meues de Sueca, València i voltants[Ofensiu]




    ____________________________


    Podeu veure fotos meues de Sueca, el meu poble, i dels seus voltants, en esta pàgina:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/72157618477002096/



    Imatges de València Ciutat, també n'he publicat ací:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/72157618387881753/


    Sou lliures de baixar-vos-les a tamany original, si us agrada alguna per conservar-la, difondre-la o, fins i tot, emmarcar-la al corredor o al saló de casa. Per mi, seria un goig. ¡Total!

    Bon profit al visionat.


    MÉS FOTOS MEUES:


    http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/sets/


    ____________________________

l´Autor

Foto de perfil de Joanjo Aguar Matoses

Joanjo Aguar Matoses

204 Relats

246 Comentaris

250162 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
Sóc de Sueca, poble situat a la Ribera del Xúquer, al País Valencià i, per tant, a Marènia (com li dic jo) o Països Catalans (com li diu la resta del món).