Ja és nadal al Corte Inglés

Un relat de: Celblau

Avui en dia tot es defineix amb consumisme emmascarat de felicitat, amor i pau. Estaríem parlant del negoci de la felicitat; quan paguem un psicòleg per poder tornar a ser feliços com eren abans o com ho són els altres, o bé celebrar una festivitat, com ara la de Nadal, basant-nos en materialismes que no tenen res a veure amb els preceptes tradicionals del Nadal, basats en valors socials. A més s'han inclòs tradicions foranies pel simple fet que consumim molt més.
Quan comprem un be, no sols comprem un producte per cobrir una necessitat, sinó que comprem útils que no li traurem cap mena de profit, només comprats per simple felera de consum compulsiu, que en resulta ser com una espècie de "hobby".
Benvinguts a la societat del benestar, però tot i que sembli mentida, molts cops escassa de felicitat. Estem en un núvol ple de comoditats, ho tenim tot tan a l´abast que no valorem allò tan desitjat, gràcies a la facilitat per obtenir certs bens.
M´agradaria fer una crida a la societat: encara estem a temps de conservar tradicions de cents d´anys. Eduquem als nostres fills amb valors com el respecte, l´amor i la pau. Ensenyem als nostres fills a valorar les coses, no donant-los facilitats per obtenir-les, sinó que fem que el nostre fill lluiti per allò desitjat.


Comentaris

  • Ja no és Nadal... quin descans![Ofensiu]
    Unaquimera | 27-01-2009

    He obert aquest relat teu perquè és l'únic sense comentaris... bé, "era"!... i m'he trobat amb un assaig amb crítica social inclosa, que demostra les teves ganes de raonar i compartir idees, reflexions i conclusions personals.

    Coincideixo amb tu quan afirmes que el consumisme s'ha disfressat de felicitat: això resulta evident a poc que miris els anuncis, la publicitat en general, els estímuls per gastar... També les tradicions foranies incorporades tenen una justificació d'aquest tipus.
    Tal com tu dius, els nens d'ara són el futur... a nosaltres, a tots nosaltres ens toca ensenyar i educar, a ser possible amb l'exemple, que és el mestre més eficaç segons diuen.

    Veig que tens les idees ben clares: enhorabona!
    Tornaré a passar pel teu espai per conèixer millor el teu estil.

    De moment, t'envio una abraçada de les que no es compren en cap botiga: està feta a mà i és gratuïta, personal i intransferible,
    Unaquimera

l´Autor

Foto de perfil de Celblau

Celblau

8 Relats

14 Comentaris

9450 Lectures

Valoració de l'autor: 9.00

Biografia:
Nascut entre Blanes i cadaqués
ben tocat per la tramontana.
Un any com qualsevol altre vaig neixer com qualsevol altre mortal, em van posar un nom com qualsevol altre i tinc una vida independent de la resta de mortals pero alhora com qualsevol altre.
M´agrada expressar emocions i treure-les d´alguna manera i una bona manera a sigut trobar aquesta pàgina.
No tinc best sellers, ni premis i segurament mai seré reconegut però m´ajuda a sentir-me millor.

Bé si voleu parlar amb mi agregeu-me a chuspi_16@hotmail.com