Invent multidisciplinar

Un relat de: rnbonet

Jo no he inventat mai cap cosa, per menuda i insignificant que fóra. O és ‘siga'? Demane perdó per aquesta vacil·lació de vocabulari. M'ho reconec: sóc un cagadubtes.

Una vegada, estant jo a Ginebra, el company Cunill, inventor, em va remetre una carta acompanyada de tot un dossier d'un invent seu. Em demanava de treure-li la patent, i que el presentés com si fos propi. De debò, em feia vergonya la usurpació de personalitat, i així li ho vaig fer saber telefònicament. Però m'ho va demanar amb tanta èmfasi que no em va quedar altre remei que acceptar l'encàrrec, malgrat l'acceleració del polze, que m'anava com cavall desbocat.
L'invent en qüestió s'anomenava DUPLICAVIT. Al dibuix gens esquemàtic del plànol, ben indicat, apareixia un espill amb marc. A fora, un be i, a l'espill, una imatge duplicada del mateix be. Una cosa semblant a aquesta:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
I tot seguit, una fórmula d'un líquid que, espargit damunt el vidre de l'espill, duplicava verament la imatge reflectida, fent-la real, però doble. O siga, que immediatament es feien patents dues realitats iguals a la que un moment abans existia com a sola, abans de posar-la davant l'espill.
Jo, de debò, no m'ho creia. I vaig fer la prova abans de presentar aquella cosa del dimoni a l'oficina de patents. La suor em queia a mars, a rius. Vaig posar un bitllet de cent euros, ben plantat, davant l'espill; vaig fer-li un xuf-xuf amb el líquid al vidre ... I al moment tenia tres bitllets de 100 al meu abast. A toc de dits. Aclaparat, incrèdul, vaig repetir el procés, ara amb els tres bitllets de cent. I repunyetes recollonants!!!... A l'abast sis nous exemplars autèntics en moneda legal!
Així que, abans de patentar l'invent, previsor com sóc, armat de serra, garlopa, martell, tatxes i cola, vaig reproduir exactament l'invent. Què em deixava? Exacte! La fórmula del líquid màgic! La tinc copiada en més de cent llocs amagats.
I, a hores d'ara, ja no treballe. Quan necessite alguna cosa faig servir l'espill que vaig provar abans de patentar l'invent. A nom del meu amic, ben clar!

Comentaris

  • Ves amb compte![Ofensiu]
    Carles Malet | 24-12-2007

    Mentre només hi posis bitllets davant del mirall, cap problema. Però, t'imagines que un dia la sogra s'arreglés el monyo al davant del vidre, i per accident li vesés a sobre el líquid? Noi, jo no se tu, però a mi només de pensar-ho ja m'agafen esgarrifances!

    Mercès pel teu comentari al meu "psudo-poema", per dir-li d'alguna manera. De fet, la meva intenció no era redactar en poesia (que no m'hi dedico), sino fer un relat minimalista, deixant al descobert sentiments sens guarniment ni floritures.

    Ens veiem (llegim) per RC!

    Una abraçada!

    Carles

  • De veritat funciona?[Ofensiu]
    Anagnost | 19-12-2007 | Valoració: 10

    Apa, noi, mira que bé que t'ho deixà, el teu amic Cunill! Per cert, què se n'ha fet, d'ell?
    També li funciona, l'invent?
    Escolta, Bonet, només perquè no es digui que no existeixen, vaig estojar un bitllet de 500 euros (amb un esforç estalviador que no és de dir). No em faries tu el favor de...? Ja m'entens: de donar-li unes quantes voltes per davant el teu espill...

    Bé, parlant de coses sèries: el teu relat és divertit que et pixes. I perdona el contrasentit. I la irreverència.

  • Amistats fructíferes[Ofensiu]
    Unaquimera | 18-12-2007

    Però si torna a sortir per aquí el Cunill, que en pau descansi!
    Ja veig que va fer molt feliç el seu amic... això són amistats, vaja!
    Em cau tan bé l'inventor de marres com un tal rnbonet, que comparteix inspiracions artístiques, relats, versos i dibuixets amb tots nosaltres... i que ens provoca fins que creem, com petits deus en aquest el nostre particular olimp, que així s'enriqueix i creix!

    Confiant en què la salut va millor, t'envio una abraçada rebolicada,
    Unaquimera

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1588 Comentaris

355756 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!