Inmigració

Un relat de: juavizo
Tot anava ficant-se en ordre. U n per un, els esdeveniments anaven aclarint-se i composant una sinfonía que encara no s´havia acabat però que ja anava sonant expectant..
Primer, la noticia a la premsa diaría que els caps de estat reunits a Venezia anaven a pendre decissions molt importants.
Despres, la nota del porta-veu,, amagant el drap, i adreçant-se a una futura reunió al cap de una semana.
També, les noticies del carrer que anunciaven una trascendental decissió
Y els moviments dels paissos subsaharians, demanan informació.
Y el secretari de la Onu, en el seu viatge rellam a Bruseles.
I la Bossa, que despres de tot açó, havia pegat un bac considerable del mes del 25% en tres dies.
Tots els analistas estaven despitats i llançaven hams a tot arreu a veure si algú picava i traien una noticia certa d´allò que estaba passant.
Però tot te un final. El cap se semana passà i en la reunió del dilluns, al edifici de actes de la UE, tothom estaba expectant per escoltar les paraules del porta-veu.
Amb solemnitat, prengué la veu i el silenci mes absolut es va fer en la audiencia.

"Senyores i Senyores, vaig a ser breu, malgrat la trascendental noticia que vaig a donar de la decissió presa pels caps de Estat i de Govern de l´Unió Europea, i que entrà en vigor a primer hora del dia d´avui, com a decret llei en tota la UE, sense caldre de ser ratificat pels parlaments dels estats membres per la situación d´excepcional itat que vivim.
El Decret Llei, a mes de tindre un preambul del estat d´emergencia amb l´inmigració subsahariana i també del Mogreb . te tres articles basics.
El primer article, obri les fronteres de la UE a tots els inmigrants subsaharians i del Mogreb, sense cap impediment. També a altres comunitats afectades
En el 2º s´explica que tots els inmigrants tindrán una targeta identificativa, amb el nom i un nombre de 12 xifres els quals digits definirán la seua procedencia, i característciques básiques del inmigrant.
En el 3, es diu que amb aquesta targeta, el inmigrant tindré dret a treballar, a ser ates pels serveis socials, i a ser ates medicament. i a tindre un llar digne
Aquests son els pilars del decret. En el reglament del inmigrant que també es posa en marxa avui, hi ha una llarga explicació de com van a funcionar els serveis socials, com s´organitza els translats del inmigrants entre els paissos de UE, i qué es el nou cos de funcionaris europeus SI (Servei Inmigració) , format per mes de 50000 homes i dones formats i decidits, que son els que van a fer viable que els inmigrants pugan viure entre nosaltres amb dignitat, aplicant el reglament i movilitzan a la societat.
Aquest reglament i la formació del nou cos de funcionaris europeus SI, ha estat un treball de mes de cinc anys d´estudis, i tot en la mes absoluta reserva, i que garantitza que tot va a ser tractat en ordre i respecte al inmigrant i al eurupeu.
I res mes, ja está tot en marxa. S´han acabat les valles, les pateres i els vaixells, la tracta de persones, les mafies. Portes obertes de la UE. L´Humanitat es mereix aquest sacrifici . Anirem endavant i el temps ens donará la raó."

Darrere del porta.veu, els caps d´estat i de govern de la UE, entrellaçaren les seues mans i les alçaren en señal de triomf,
I tota la audiencia, sense excepció, aplaudiren a rabiar, i molts, molts, ploraren d´alegria


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer